„Ziua culorilor drapelului sărbătorită la Şcoala Gimnazială „Tiberiu Morariu” Salva

Prof.Fetti Romana-Iulia-director. Prof.Pop Anamaria-consilier educativ

Sâmbătă 24 februarie 2018 s-a sărbătorit în toată ţara Ziua culorilor Drapelului Naţional al României.
Elevii Şcolii Gimnaziale “Tiberiu Morariu” Salva, sub îndrumarea dascălilor, a conducerii unitătii, a Primăriei și Consiliului Local Salva au marcat această zi importantă ca fiind prima activitate din cadrul evenimentelor care vor marca Centenarul 2018 în această instituție de învățământ printr-un colaj istoric, program artistic și prezentări ale invitaților.
În deschiderea evenimentului profesorul de istorie, Mircea Suciu, le-a prezentat elevilor simbolistica culorilor drapelului național: „ALBASTRUL reprezintă aerul, cel mai nobil element şi simbolizează blândeţea, frumuseţea şi buna credinţă, amintind şi legea strămoşească creştină; GALBEN este simbolul forţei, al bogăţiei şi al purităţii, reprezentând culoarea holdelor de grâu copt ; ROŞU reprezintă simbolul măririi, al bucuriei, îndrăznelii şi generozităţii. Simbolizează de asemenea, sângele vărsat în lupte, puterea de viaţă şi energie strămoşească”
Copiii au aflat despre istoria drapelului României, despre importanţa lui de-a lungul vremurilor şi despre cum trebuie preţuit prin intermediul colajului istorico-literar cu momente de poezie și cântece susţinute de elevi. Mulțumim pentru sprijin Dl. Primar al comunei Salva, Ing. Onul Gheorghe pentru derularea acestei activități care a prezentat în calitate de invitat importanța prețuirii simbolurilor naționale și promovarea permanentă a valorilor tradiționale și a activităților școlii.
Ansamblul”Păunașii Salvei„ împreună cu talentata interpretă Amalia Țuțuruga îndrumați de doamna prof.Morariu Felicia și domnul Valer Fodorca au contribuit la empatizarea sentimentelor de mândrie patriotică și a simbolurilor naționale.
Invitata specială a acestui eveniment a fost interpreta de muzică populară, Alina Ceuca,o fostă elevă a școlii noastre care a încântat prin cantecele sale audiența adăugând un plus de valoare evenimentului și o deschidere spre comunitatea locală.
Simbol naţional, drapelul, cel care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, este sărbătorit în fiecare an și constituie pentru mica comunitate educațională din Salva , un moment prețios de educare și valorizare a istoriei neamului românesc.
#centenar2018 #scoliconectatelacomunitate #ansamblulpaunasiisalvei #primariasalva #alinaceucaoficial

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5