A trecut la Domnul prof. Ana Filip, fost director și profesor al Școlii Profesionale „Tiberiu Morariu” Salva (29. 09. 1941 – 11. 10. 2021)

Copleșit de durere, corpul profesoral al Școlii Profesionale „Tiberiu Morariu” Salva anunță cu tristețe vestea trecerii în veșnicie a doamnei profesor Ana Filip, dascăl de nădejde și director al acesteia. După o scurtă suferință, doamna profesor s-a mutat la Domnul în seara zilei de 11 octombrie a anului curent.

Intelectual cunoscut al zonei noastre și dascăl de vocație al localităților Ilva Mare și Salva, dânsa a activat vreme de mai bine de patru decenii în învățământul preuniversitar. Și-a pus talentul înnăscut și pregătirea (căci absolvise Școala Elementară Zagra, promoția 1947-1954, Liceul Teoretic nr. 2 Năsăud, promoția 1959, Institutul Pedagogic de Învățători de la Cluj, promoția 1963,Institutul Pedagogic din Târgu Mureș, promoția 1967 și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj- Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie) în slujba școlilor din Rebrișoara, Ivăneasa, Ilva Mare, Valea Leșului și Salva, fiind pe rând învățătoare (1950-1962), profesor (1962-2005 până la pensionare și ulterior, cu intermitențe până în 2010) și director (1967-1985) al mai multor școli din județul nostru.

Mentor a peste 40 de generații de elevi, prof. Ana Filip a desfășurat și o bogată activitate culturală și socială, organizând 35 de expediții cu elevii din școlile în care a predat și resuscitând, după 1989, cercul „Astra” de la Salva. De asemenea, s-a numărat între organizatorii sărbătoririi centenarului academicianului „Tiberiu Morariu” și a coordonat, alături de prof. Ioan Morariu, monografia localității Salva, apărută la Editura „George Coșbuc” din Bistrița în anul 2005. A fost autoarea mai multor volume, studii și articole de referință în spațiul românesc și colaboratoarea unor periodice și instituții culturale prestigioase.

La ceasul marii treceri, rugăm pe bunul Dumnezeu să îi facă parte de odihnă veșnică și transmitem familiei îndurerate sincere condoleanțe!

Colectivul profesoral al Școlii Profesionale „Tiberiu Morariu” Salva

 

 

Comentarii

13/10/21 14:47
Selaru lica

Condoleanțe sincere.Am avut onoare sa o cunosc personal pe Dna Ana Filip
Un Om de o mare calitate cum rar intilnesti
Dumnezeu sa o odihnească în pace

13/10/21 14:47
Selaru lica

Condoleanțe sincere.Am avut onoare sa o cunosc personal pe Dna Ana Filip
Un Om de o mare calitate cum rar intilnesti
Dumnezeu sa o odihnească în pace

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5