Ziua porţilor deschise: Emoţii colorate, în grădiniţă adunate

Un eveniment de mare impact psiho-pedagogic în educarea şi formarea tinerei generaţii s-a derulat în cadrul Grădiniţei cu Program Normal nr. 16 Bistriţa şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 Bistriţa, în contextul unei binevenite acţiuni „Ziua porţilor deschise”, la care au fost antrenaţi toţi preşcolarii din cele şase grupe cu program prelungit şi trei grupe cu program normal, din cele două unităţi şcolare, împreună cu devotaţii profesiei şi buni formatori şi coordonatori – cadrele didactice, dăruite trup şi suflet meseriei de dascăl.
Astfel, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 – „Step by step, prin grădiniţa noastră” este o prioritate în antrenarea copiilor în activităţi, iar la Grădiniţa cu Program Normal nr. 16, care face parte din structură, se pune accentul pe dezvoltarea şi formarea abilităţilor la preşcolari, în vederea integrării în ciclul primar, cu un profesional corp didactic.
În cadrul proiectului educaţional „Emoţii colorate, în grădiniţă adunate”, s-au derulat utile, frumoase, necesare, sănătoase şi ecologice activităţi culinare diverse, constând în prepararea salatei din diferite şi sănătoase fructe, sandvici, salam de biscuiţi etc.
S-au implicat şi au fost prezenţi la acţiune partenerii în proiect: Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa, Asociaţia „Impact” Bistriţa, CSEI nr.1 Bistriţa, părinţii de la toate grupele, sesizând implicarea totală a părintelui Zamfir Galbin în realizarea şi finalizarea activităţii, fiica acestuia, Ancuţa Zamfir, dând dovadă de certe calităţi în pregătirea salatei de fructe.
Merită subliniat rolul, dăruirea, implicarea şi profesionalismul cadrelor didactice de la Grădiniţa cu Program Normal nr. 16 – profesorii pentru învăţământ preşcolar Mihaela Pop de la grupa mijlocie, Mihaela Târnovan, de la grupa mică şi Maria Jungheatu de la grupa mare, partenerii de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” – prof. înv. primar Cristina Delia Hăbălău şi Maria Ana Bucşa de la clasa I D Step by step, cât şi prof. înv. primar de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 – Alexandrina Călugăr, Maria Semenciuc, Larisa Mateiu, Ioana Bojor, Iulia Tătar, Iulia Vlaşin, Rebeca Bota, Valeria Baciu, Ionela Pop, Luminiţa Mărginean, Luminţa Pop şi Mirela Urs.
Cea care coordonează şi se implică în evenimente, ca o mamă adoptivă, pentru micuţii grădinari este prof. Emiliana Chira – directorul acestei instituţii şcolare.
A fost o zi de suflet şi bucurie pentru sufletul copiilor, care şi-au „îndulcit viaţa” prin produsele obţinute de către ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5