100 de povești citite alături de invitaţi, la "Albă că Zăpada" Beclean, "cea mai frumoasă grădiniță de pe planeta Pământ"

Doamna educatoare Cristina Șinar, sufletul evenimentului minunat desfășurat azi la GPP "Albă că Zăpada" Beclean, cea care s-a implicat foarte mult în editarea și tipărirea primului număr al revistei grădiniței, transmite foarte bine esența celor întâmplate la grădinița Albă că Zăpada:
" Ziua cărții în grădinița mea!
Parte din proiectul Citește-mi 100 de povești s-au derulat activitățile care au avut ca temă Ziua Cărții în grădinița noastră, cea mai frumoasă grădiniță de pe Planeta Pământ. Implicarea a fost maximă din partea tuturor: copii, părinți, educatoare și nu în ultimul rând a pesoanelor invitate să citească și să celebreze cărțile – felul oamenilor de a avea aripi ca îngerii.
Începând de dimineață și până la plecarea acasă a copiilor, ora 17.30, prin grădiniță s-au perindat nenumărați cititori care au oferit copiilor clipe de neuitat: Menuț Maximinian, scriitor de cărți adevărate din spusele copiilor și președintele Societății Scriitorilor din Bistrița-Năsăud, viceprimarul orașului Beclean Bogdan Rusu, directorul adjunct al CSEI Beclean d-na Crina Lup, părintele protopop Cristian Dragoș, directorii Școlii Gimnaziale „G. Silași” Beclean Sorin Budișan și Iancsi Ola, d-nele învățătoare Ileana Cristea și Florica Sfechiș au oferit până la amiază experiențe inedite de citire a unei cărți.
După masă aventura a continuat; s-a citit în limba engleză de către doamnele Oana Pop și Andreea Marica; cu intonație corespunzătoare unui vorbitor de limbă română literară de d-na Carmen Szasz; cu spirit de aventură și miros de stâncă de echipa Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud. Mai apoi, ușile s-au deschis și timizi, după 2 ani părinții au avut prilejul să împărtășească din experiența lor cu cărțile: în curtea plină de soare și miresme de vară pentru un grup mic de copii, în sălile de grupă citind pentru toți sau alături de copii cartea preferată. Și copiii au citit pentru părinți, au creat propriile cărți în calitate de ilustratori pentru a transmite cât de minunate sunt acestea.
Mulțumim tuturor pentru ziua minunată și pentru că ne susțin cu atât de multă bucurie; din nefericire ziua a fost prea scurtă, dar din fericire o putem relua ori de câte ori ne dorim! "
Mulțumesc doamnei educatoare pentru frumoasele cuvinte de mai sus, și menționez că a mai citit copiilor de la grădinița Albă că Zăpada și domnul Sorin Garjan, directorul Bibliotecii orășenești Beclean.
De asemenea, azi au citit împreună cu elevii, de
" Ziua cititului împreună" , doamnele învățătoare Eniko Gancean și Adina Marcu, precum și doamna bibliotecară Viorica Mureșan.
Felicitari celor mici și celor mari implicați!
Sper ca cele întâmplate azi să fie semințe sădite pentru a crește dorul de lectură și de cunoaștere în sufletele cât mai multora dintre noi.
Școala Gimnazială Grigore Silași Beclean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5