La mulţi ani Optimus!

-20 ani de activitate pentru Optimus Medica SRL Bistriţa – un laborator cu renume în judeţ şi nu numai

Când vorbim de sănătate, vorbim de implicarea tuturor factorilor pentru prevenirea bolilor pe plan mondial, pentru ca răul să nu progreseze. Pentru aceasta este mare nevoie de oameni care se dedică în totalitate activităţii medicale. O firmă, un laborator, una dintre cele mai renumite din acest judeţ – Optimus Medica – şi-a aniversat în urmă cu câteva zile 20 de ani de activitate. Cu acest prilej, managerul firmei, Gabriela Bălan, dă timpul înapoi pentru câteva minute, derulând activitate încă de la debut.
Rep: - Ce puteţi spune cititorilor ziarului despre firma pe care o coordonaţi şi de unde denumirea firmei?
Gabriela Bălan: Fiind o persoană cu gândire pozitivă, am dorit întotdeauna să desfăşor o activitate care să aducă binele şi să fie eficientă. Ce poate fi mai eficient decât Optim, iar sigla firmei – un cocor – reprezintă aspiraţiile de zbor înalt. În urmă cu 20 de ani, mai precis în data de 8 noiembrie 1995, ziua în care aniversam Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, am demarat activitatea. Ca să aduci o schimbare pentru ceilalţi trebuie în primul rând să te schimbi tu ca om, ca întreprinzător. Orice început are dificultăţile lui, însă trebuie să înveţi din greşeli şi să ai capacitatea de a lua ce este mai bun de la exemplele valoroase. Pentru început ne-am desfăşurat activitatea într-un spaţiu de 50mp, aici incluzând activitatea de recoltare, înregistrare pacienţi, eliberarea rezultatelor etc. În anii anteriori, toate încasările firmei le-am folosit pentru dotări cu aparate care erau la acea vreme.
Rep.: - Vă mai aduceţi aminte de primul aparat?
G.B.: - Da, îmi amintesc cu plăcere de primul aparat pe care făceam analize pentru tiroidă şi PSA pentru bărbaţi, deoarece analizele respective erau o noutate în judeţ, având foarte mare cerere, acesta fiind punctul săgeată spre înainte. După cinci ani, am achiziţionat primul analizor automat de biochimie. Era atât de scump încât mi-am făcut o asigurare pe viaţă care să acopere costul aparatului în cazul în care se întâmpla ceva cu mine. În următorii ani am început să achiziţionăm aparate pentru evoluţia profesională şi calitativă a muncii noastre.
Rep.: - Cum aţi evoluat în următorii ani?
G.B.: - Prin extindere, cu curaj şi profesionalism şi cu personal pregătit în acest domeniu. Într-o afacere trebuie să ai curajul să intri, dar mai ales să te menţii, şi nu hotărăşte nimeni din afară dacă tu ieşi sau nu din cerc. Cât priveşte lăcomia, este o vorbă românească „Să nu te întinzi mai mult decât plapuma”. În momentul când intri într-o afacere, tot patrimoniul afacerii nu mai este al tău personal, ci face parte dintr-un sistem cu ajutorul căruia îţi poţi dezvolta o idee. Una dintre idei este progresul, a doua respectul faţă de tine, de cei de faţa ta, din jurul tău, respect faţă de cei care te susţin şi mai ales respectul faţă de ţară.( Pot afirma cu tărie că în toţi aceşti 20 de ani de activitate nu am avut nicio datorie faţă de statul român). A treia idee este valoarea. Este vorba de valoarea pe care o dovedim. Nu este suficient să te crezi „cel mai bun”, ci trebuie să ai susţinerea autenticităţii celor afirmate.
Pot să afirm că noi putem dovedi în orice moment nivelul calităţii muncii noastre.
Orice pacient are acces la documentele calităţii laboratorului, orice pacient poate vedea cum arată un laborator european.
Rep.: - Cum vă simţiţi la cei 20 de ani de activitate?
G.B.: - Pot afirma că în toţi aceşti ani au trecut aşa de repede de parcă au fost ieri. Ne-au călcat pragul tot mai mulţi pacienţi, unii fideli încă de acum 20 de ani. Cât despre prezent, pot afirma că suntem deschişi la nou, acceptăm tot ce este spre binele nostru, fiind un colectiv care ne dedicăm tututror celor care ne calcă pragul, atât din judeţ şi nu numai.
Realizările noastre sunt răspunsurile la visele frumoase pe care le-am avut şi le-ar dori oricare firmă.
De mai bine de zece ani suntem în Topul firmelor din domeniul medical al judeţului nostru, obţinând în fiecare an locul I, la fel Dilpomă de Excelenţă, cât şi premiul special pentru aplicarea principiilor responsabilităţii sociale.
Mulţumim pe această cale pacienţilor noştri care au crescut şi au „îmbătrânit” alături de noi.
Acum suntem şi mai puternici!

Comentarii

11/11/15 17:06
sibnet

Selectam urgent colaboratori foarte seriosi care vor sa castige bani acasa! Oferim curs absolut gratuit de instruire pas cu pas si care va invata simplu cum sa faceti bani acasa. Trebuie sa aveti calculator si conexiune la internet. Se cer cunostinte minime de lucru cu fisiere word si pdf. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5