300 de tineri s-au rugat, la Sîngeorz-Băi, pentru tinerii de la „Colectiv”. 32 de lampioane lansate către cer

Vineri seara a avut loc la Biserica „Schimbarea la faţă” de la Sângeorz-Băi o slujbă de pomenire a tinerilor care şi-au pierdut viaţa la concertul de muzică de la localul „Colectiv” de la Bucureşti. Au participat trei sute de tineri de pe Valea Someşului, începând de la Ilva Mică şi până la Valea Mare, precum şi de pe Valea Ilvelor, toţi aceşti tineri venind împreună cu preoţii lor şi o sută de tineri voluntari veniţi de la Bistriţa şi Cluj, de asemenea au fost prezenţi un grup de măicuţe de la Mânăstirea Cormaia, condus de maica stareţă, stavrofora Ecaterina Ghiran şi părintele protoiereu de Năsăud, Ioan Dâmbu. Printre iniţiatorii acestui eveniment menţionăm pe părintele paroh Ioan Băndean, gazda noastră, amabil ca de obicei cu noi cei de la presă, părintele Dan Cismaş de la Maieru şi proaspătul părinte Paul Gavriloaie, directorul Centrului Misionar pentru Tineret, „Ioan Bunea”, de la Sângeorz Băi.
S-au înălţat rugăciuni şi pentru tinerii răniţi în acest nefericit incident, mulţi dintre ei zbătându-se şi acum între viaţă şi moarte prin spitalele bucureştene. De asemenea au fost înălţate rugăciuni şi pentru cei apropiaţi lor, familii, rude, prieteni, oameni care trăiesc acest mare coşmar. Părintele protoiereu Ioan Dâmbu a arătat, printre altele, că realitatea morţii nu poate fi ignorată, trebuie în continuare să avem credinţă în Dumnezeu ca puternic reper moral pentru noi, tinerii sunt îndemnaţi să se racordeze la valorile creştine concomitent cu activităţile lor muzicale specifice vârstei.
Lângă Biserică s-a construit simbolic o cruce din lumânări şi au fost lansate către cer 32 de lampioane, câte unul pentru fiecare tânăr plecat acolo atât de repede. Tinerilor participanţi li s-au oferit, la final, sucuri şi plăcinte.
Iniţiativa preoţilor ortodocşi este remarcabilă, s-a arătat că ne pasă ce se întâmplă cu aproapele nostru, luăm parte cu mare compasiune la aceste nenorociri şi punem sufletele noastre în lacrimile lor. Dumnezeu să-i ajute.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5