82 de proiecte depuse pentru finanţare nerambursabilă de la bugetul local

Marţi, 15 martie, a fost ultima zi în care cei interesaţi au putut depune proiecte în vederea obţinerii unor finanţări nerambursabile de la bugetul local al municipiului Bistriţa. Faţă de anul trecut, când au fost depuse 115 proiecte, anul acesta au fost înregistrate, până la finalul sesiunii de depuneri, 82 de proiecte, fiind vizate 8 domenii de activitate, ne informează reprezentanţii Primăriei Bistriţa.

Potrivit sursei menţionate anterior, la secţiunea Tineret au fost depuse 5 proiecte, la Protecţia Mediului 5, Sport 14, Cultură şi Culte 22, Educaţie 12, Social 14, Relaţii Internaţionale 5, Interdisciplinar 5.

Suma alocată în acest an, de la bugetul local, este în valoare de 1.010.000 lei, în perioada următoare comisiile de specialitate urmând să evalueze proiectele, astfel încât, până la finele lunii, să poată fi stabilite proiectele câştigătoare.

Deoarece Consiliul Local al municipiului Bistriţa poate cofinanţa proiectele beneficiarilor cu maxim 90% din bugetul total al proiectului, beneficiarul finanţării trebuie sa asigure o cofinanţare de minim 10% din bugetul proiectului.

Din experienţa celorlalţi ani, pentru o cât mai bună derulare a acestui program al municipalităţii, atribuirea contractelor de finanţare nerambursabila se face exclusiv pe baza selecţiei publice de proiecte, procedura care permite atribuirea unui contract de finanţare nerambursabilă din fonduri publice, prin selectarea acestuia de către o comisie, cu respectarea principiilor prevăzute în Ghidul solicitantului.

În cursul anului bugetar 2011 se va organiza o singură sesiune de selecţie a proiectelor care vor beneficia de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistriţa. În cazul în care rămân sume nealocate se va organiza o nouă sesiune de selecţie, urmând procedura legală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5