90 de elevi au ecologizat Rodna
Luna pădurii a impicat elevii şcolii rodnene în acţiuni specifice: concursuri tematice, vizite la instituţiile specializate din comună, drumeţii şi observări în natură, ecologizare, toate în scopul de conştientizare a necesităţii de a păstra natura curată, pentru a trăi sănătoşi într-un mediu curat, de formare a unor atitudini şi comportamente ecologice tineretului rodnean.
Acţiunea de ecologizare a implicat, alături de şcoală, Primăria Rodna, reprezentată prin primar dr.Năşcan Alexandru, O.S.Valea Vinului –Rodna, şef ocol ing. Jauca Alexandru, A.P.N.M.R. şef parc ing.Jauca Doina şi Societatea de gospodărire a apelor –formaţia Sângeorz –Băi ,reprezentant Dragotă Cristian.
La acţiune au participat 90 de elevi, provenind din clasele a VII-a şi a VIII-a, care au colectat deşeuri pe o distanţă de 9 km, pe ambele maluri ale Izvorului Băilor –Rodna. Depozitarea deşeurilor s-a făcut într-un loc stabilit de comun acord de către coordonatorii silvici ai acţiunii ,iar transportul acestora s-a efectuat cu maşini puse la dispoziţie de către A.P.N.M.R. şi SGA-Sângeorz-Băi. Din partea O.S.V.V.R. au coordonat activitatea în teren ing. Luchi Macedon , ing. Ursa Dan ,din partea A.P.N.M.R. au participat rangerii Iugan Roman,Lorinţiu Mihai .
Deşeurile s-au adunat în saci menajeri, care au fost ridicaţi de la punctul de colectare de maşina de salubrizare a primăriei Rodna şi transportaţi la groapa de gunoi Sângeorz-Băi. Din partea şcolii, au răspuns de iniţierea , organizarea şi desfăşurarea acţiunii echipa managerială:director prof.Creoşteanu Lucian,dir.adj. prof.Ganea Vali, dir.educativ prof.Partene Cornelia şi prof. Domide Elena şi Neag Dumitru.
Astfel de acţiuni de ecologizare au avut loc în fiecare zi din săptămâna ,,Şcoala altfel ”. Menţionăm acţiunea clasei a Va C-Prof.Cârdan Nicu ,a claselor I – drumeţie, picnic şi ecologizare la Valea Vinului –km 4, conduse de înv.Hapca Măriuţa ,Hazbei Floarea , Partene Cornelia şi Salak Attila , de sensibilizare a celor mai mici şcolari în faţa frumuseţilor şi bogăţiilor naturii dar şi de conştientizare că dacă acestea nu sunt păstrate şi exploatate raţional vor face în timp ca natura să devină din prieten cel mai de temut duşman al omului.
Citiţi şi:
- Pădurea, preţuită la Rodna
- Ecoturismul, o potenţială soluţie de dezvoltare a serviciilor turistice din vecinătatea Parcului Naţional Munţii Rodnei
- Parteneriat în sărbătoare la Rodna
- SEDINTA CONSILIULUI CONSULTATIV DE ADMINISTRARE AL PARCULUI NATIONAL MUNTII RODNEI
- La Rodna, elevii iubesc şi ocrotesc natura
Adaugă comentariu nou