SEDINTA CONSILIULUI CONSULTATIV DE ADMINISTRARE AL PARCULUI NATIONAL MUNTII RODNEI
La sediul Administratiei Parcului National Muntii Rodnei, din Rodna, s-a desfasurat sedinta Consiliului Consultativ de Administrare al Parcului National Muntii Rodnei, miercuri 17 decembrie 2008.
Deschiderea lucrarilor a facut-o ec. Gheorghe Tuta, presedintele Consiliului Consultativ de Administrare al PNMR. A urmat ing. Doina Jauca, director APNMR, care a prezentat agenda si scopul intalnirii si Raportul de activitate al APNRM, semestrul 2, 2008.
Ing. Ioan Muntean, sef paza APNMR, a trcut in revista noutatile legislative, cu mentionarea aspectelor referitoare la Arii Protejate, iar ing. Augustin Hadarau, a prezentat amplasarea masei lemnoase pentru anul 2009, modalitatea de autorizare a partizilor, depunerea evidentei partizilor la parc pentru anul in curs, incadrarea in cotele aprobate. Ing. George Predoiu si dr. ing. Viorel Marinescu, au prezentat modalitatile de calcul a platilor compensatorii Natura 2000 pentru habitatele prioritare la nivel european, privind Proiectul LIFE « Habitate prioritare alpine, subalpine si forestiere din Romania ». Tot in cadrul acestui Proiect, Alina Alexa a scos in evidenta activitatile de informare, educatie si constientizare derulate in PNMR. Biologul Claudiu Iusan a aratat colaborarea intre APNMR, si administratiile locale, entitati economice, ONG-uri, unitati de invatamant, in scopul promovarii Parcului National Muntii Rodnei si a localitatilor limitrofe ca destinatie turistica, o oportunitate de accesare a fondurilor in parteneriat.
Membrii Consiliului Consultativ au luat cuvantul si au adus in atentie problemele, sugestiile, opiniile institutiei pe care o reprezinta. Au fost centralizate aceste probleme, in vederea analizarii acestora in cadrul intrunirii Consiliului Stiintific al APNMR la data de 18 decembrie 2008.
Citiţi şi:
- Ecoturismul, o potenţială soluţie de dezvoltare a serviciilor turistice din vecinătatea Parcului Naţional Munţii Rodnei
- SĂRBĂTOAREA NARCISELOR
- Anual Proprietarii din Parcul Naţional Munţii Rodnei ar trebui să primească 8,3 milioane lei
- 118 capre negre în Munţii Rodnei, la evaluarea de primăvară
- Consiliului Ştiinţific al PNMR, primenit cu specialişti bistriţeni
Adaugă comentariu nou