Administraţii implicate în reabilitări Năsăud, Telciu, Zagra-Aluniş, Coşbuc, Leşu

Năsăud, Telciu, Zagra-Aluniş, Coşbuc, Leşu

Oraşul Năsăud

Reabilitarea reţelei de apă-canal a demarat, lucrarea urmând a fi executată de firma bistriţeană “Ozon”, care a preluat deja amplasamentele, urmând ca din prima zi a săptămânii viitoare (18 august) să se ocupe efectiv de lucru – ne spune viceprimarul oraşului – ing. Ovidiu Maghiar.

Primul tronson în lungime de 500 de metri este cel de la Valea Spinului până la Valea Podului de pe strada George Coşbuc. Al doilea tronson care va intra în lucru este pe strada Valea caselor şi va avea o lungime de circa 485 de metri, urmând apoi şi celelalte străzi.

Lucrarea are termen de finalizare: 24 de luni, investiţia fiind finanţată din fonduri guvernamentale care se ridică la suma de 1.781.432 lei.

Comuna Telciu

În aceste zile se lucrează de zor la schimbarea învelitorii şi refacerea şarpantei Bisericii din centrul comunei Telciu, păstorită de preotul Teodor Sărmaş. Maiestuoasa clădire a lăcaşului de cult, în stil neobizantin, reconstruită în anii 1920-22, va beneficia şi de centrală termică, investiţie suportată din bugetul local – cum ne spune primarul Dan Sever Mureşan.

De asemenea, sunt în curs de finalizare lucrările de reabilitare a drumurilor forestiere, precum şi a tronsonului de pe Valea Secii şi a celui de pe Izvorul Rebrei, derulate printr-un proiect SAPARD în valoare de 1 milion de euro.

Se lucrează şi la Sala de sport, obiectiv derulat prin Compania Naţională de Investiţii Bucureşti.

Zagra-Aluniş

Şi în satul Aluniş, aparţinător al comunei Zagra, au început lucrările de construcţie a noului Cămin Cultural, ridicat pe amplasamentul vechiului cămin care este în demolare din cauza degradării. Investiţia, în valoare de circa 446.650 lei, este suportată integral din bugetul local. Lucrările de execuţie, în urma licitaţiei, au căzut în sarcina firmei “Trans Cortina” SRL Beclean, având termen de finalizare 31.01.2009.

Comuna Coşbuc

Cu o investiţie din bugetul local a fost reabilitat drumul de pe Valea Fântânii, pe o lungime de peste şapte kilometri. Acest drum care face legătura cu satul Dobodea (Gersa) din Rebrişoara şi unde-şi au terenul agricol cel mai fertil peste jumătate din locuitorii comunei, a fost lărgit şi consolidat, acum putându-se circula cu autoturismele – cum afirmă primarul Anghel Niculae.

De asemenea, administraţia comunei a reuşit să acceseze 1.000.000 de euro, fonduri guvernamentale derulate prin CNI SA Bucureşti, destinate reţelei de apă, care însumează opt kilometri, urmând ca după licitaţia de atribuire a lucrărilor, acestea să demareze în cel mai scurt timp.

O altă preocupare a administraţiei comunei Coşbuc o constituie introducerea reţelei electrice în zonele cu gospodării izolate, a cărei documentaţie este în lucru.

Comuna Leşu

În cadrul unei investiţii suportată din fonduri structurale printr-un program SAPARD, în valoare de un milion de euro, se efectuează lucrări de reabilitare a circa 6,5 kilometri, pe drumurile forestiere de pe Valea Leşcior şi Valea Măgurii. Lucrările realizate pe circa jumătate din total, vor fi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie, speră primarul Leşului – Nicolae Lupşan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5