Agent de poliţie, reţinut pentru proxenetism. Poliţia a dispus suspendarea relaţiilor de serviciu

Un poliţist bistriţean a fost reţinut luna trecută, în prezent fiind în arest la domiciliu, pe numele acestuia existând un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Poliţia bistriţeană i-a suspendat raporturile de serviciu şi a demarat cercetările prealabile.

„Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud a fost reţinut în data de 16 ianuarie 2017, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. Instanţa a dispus măsura arestului la domiciuliu, pentru o perioadă de 30 zile”, ne-a precizat Crina Sârb, purtător de cuvânt al IPJ BN.

Potrivit acesteia, conducerea Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud a dispus suspendarea raporturilor de serviciu şi efectuarea de cercetări prealabile, conform procedurilor legale.
Agentul de poliţie lucra de circa 5 ani în cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud. 

*** 

Proxenetism, conform Codului Penal.
(1) Determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) În cazul în care determinarea la începerea sau continuarea practicării prostituţiei s-a realizat prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Dacă faptele sunt săvârşite faţă de un minor, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu jumătate.
(4) Prin practicarea prostituţiei se înţelege întreţinerea de acte sexuale cu diferite persoane în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5