Agent de poliţie trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi acte de comerţ cu lemn, incompatibile cu funcţia!

           Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui P.C.M.  pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase.

          În fapt, „în calitate de agent de poliţie în cadrul IPJ B-N, în perioada septembrie 2012 – septembrie 2014 a omis, cu ştiinţă,în şapte cazuri să constate contravenţii silvice legate de expedierea şi transporturi unor cantităţi de material lemnos, fapte prin care s-a cauzat o vătămare a intereselor IPJ B-N, de imagine a instituţiei, iar pe de altă parte s-au realizat foloase în favoarea sa, precum şi în favoarea inculpatului R.N., prin neconfiscarea materialului lemnos transportat ilegal şi prin neaplicarea sancţiunii contravenţionale”.

          Mai mult, se arată în comunicatul parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, acesta, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţile lucrătorilor de poliţie de a efectua activităţi comerciale, a efectuat acte de comerţ cu material lemnos pentru a obţine bunuri sau alte foloase pentru sine sau pentru altul.

          În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi R.N., pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, pentru că în perioada mai – septembrie 2014 a ajutat şi înlesnit comiterea infracţiunii de abuz în serviciu de către P.C.M. R-N. A fost trimis în judecată şi pentru instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată deoarece în iunie 2015 l-a determinat pe un alt bărbat să completeze cu date nereale un aviz de însoţire a materialului lemnos.

P.C.M. este agent de poliţie în cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud. Acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5