Medic al Centrului Judeţean al MAI, trimis în judecată de DNA
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru F. S. L., la data faptelor comisar de poliţie, medic în cadrul Centrului Judeţean Bistriţa-Năsăud al M.A.I., pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale , fals intelectual, în formă continuată şi uz de fals .
“În perioada 2009 - 2012, la Centrul Medical Judeţean Bistriţa-Năsăud din cadrul M.A.I., F. S.-L, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, a întocmit 43 reţete cu regim special, pentru obţinerea de medicamente compensate, pentru sine sau pentru alte persoane, fără să existe solicitări ale persoanelor menţionate în reţete, fără ca aceste persoane nominalizate să fi primit reţetele în realitate, fără să fi fost consultate şi fără să fi beneficiat de prescripţiile medicamentoase.
De medicamentele compensate prescrise prin inserarea de date neconforme realităţii (în sensul că persoanele menţionate au solicitat şi au primit reţetele, în realitate acestea fiind întocmite prin fals intelectual realizat de F. S.- L., urmat de uz de fals materializat prin folosirea rețetelor) inculpata a beneficiat nelegal, cauzând un prejudiciu total de 8.125,56 lei, sumă ce reprezintă și valoarea folosului obţinut, în mod fraudulos, pentru sine sau pentru alte persoane”, se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupţie.
În cauză, Casa de Asigurări de Sănătate OPSNAJ şi Centrul Medical Judeţean Bistriţa-Năsăud au precizat că se constituie părţi civile.
În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii, în limita sumei de 8.125,56 lei, asupra sumei deţinute de inculpată în contul său bancar. În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bistriţa-Năsăud.
***
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de procedură penală finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Citiţi şi:
- Foştii şefi din IPJ BN şi de la Poliţia Năsăud, trimişi în judecată de procurorii DNA. Vezi acuzaţiile şi cine mai apare pe listă!
- Personal silvic şi şase agenţi de poliţie din judeţul Bistriţa-Năsăud, puşi sub învinuire pentru infracţiuni de corupţie
- Administratorul unei firme bistriţene, trimis în judecată de DNA
- Şefii IPJ BN, ai Poliţiei Năsăud şi ai Serviciului Rutier, reţinuţi de procurorii DNA
- Doi administratori bistriţeni, condamnaţi cu câte trei ani de închisoare cu suspendare
Adaugă comentariu nou