AJOFM BN caută formatori pentru programele de formare profesională

AJOFM B-N caută formatori pentru programele de formare profesională în ocupaţiile de “manichiurist-pedichiurist”, “coafor”, ”stilist protezist pentru unghii” şi “machior”.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud prin Centrul Propriu de Formare Profesională intenţionează să organizeze în perioada următoare patru programe de formare profesională gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi în ocupaţiile de  manichiurist – pedichiurist (curs de calificare de 360 de ore, 1 curs la Bistrita şi 1 curs la Beclean), coafor ( curs de calificare de 720 de ore, la Beclean), stilist protezist pentru unghii (curs de perfecţionare de 120 de ore, la Bistriţa) şi machior (curs de iniţiere de 120 de ore, la Beclean). Pregătirea teoretică şi practică la aceste programe de formare profesională se realizează de către formatori înregistraţi la Secretariatul Tehnic al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor din judeţul Bistriţa – Năsăud”, informează directorul executive Otilia Râpan.

Potrivit şefului AJOFM BN, aceştia trebuie să aibă o pregătire pedagogică specifică formarii profesionale a adulţilor şi o pregatire profesională de specialitate corespunzătoare programei pe care doresc să o predea.

“Pe această cale, invităm toate persoanele interesate să predea la unul dintre cele patru programe de formare profesională (“manichiurist-pedichiurist”, “coafor”, “stilist protezist pentru unghii” si “machior”) organizate de către A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud în calitate de formatori şi care îndeplinesc cerinţele reglementate de către A.N.C., să se adreseze instituţiei noastre din Bistrita, strada Gării, nr.2-4, tel.0263-236296”, menţionează Otilia Râpan.

Începând cu data de 1 iulie 2015, prin Decizia nr.246/02.06.2015 emisă de către Autoritatea Naţională pentru Calificări, poate fi formator la cursurile organizate de un furnizor de formare profesională autorizat conform prevederilor OG nr.129/2000 privind formarea profesională a adulţilor cu modificările şi completările ulterioare, persoana care face dovada pregătirii psiho-pedagogice şi pregătirii profesionale de specialitate. Dovada pregătirii psiho-pedagogice de specialitate se face prin unul din următoarele documente, şi anume certificat de absolvire pentru ocupaţia “formator”; certificat de absolvire pentru ocupaţia “formator de formatori”; certificat de absolvire sau certificat de competenţe profesionale obţinut într-un stat membru UE; diploma de “master” în domeniul educaţiei adulţilor sau al formării formatorilor; adeverinţa prin care se dovedeşte că profesează într-o funcţie didactică la nivelul învăţământului liceal, vocaţional, profesional şi tehnic; adeverinţă din care să reiasa că a absolvit un modul de competenţe psiho-pedagogice.

Dovada pregătirii profesionale de specialitate se face prin unul din următoarele documente, şi anume siploma de licenţa sau echivalent în specialitatea susţinută; diploma de master/doctor în domeniul solicitat; cursuri post-universitare în specializarea pe care solicită să o susţină şi experientă profesională de minim 2 ani; diploma/certificate de calificare în specializarea solicitată şi experienţă profesională de minim 3 ani. Pentru cadrele didactice, atestarea nu este necesară pentru disciplinele pe care le predau în sistemul de învăţământ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5