AJOFM BN, pe locul II la nivel naţional, după indicatorii de performanţă managerială

Săptămâna trecută, la Bucureşti a avut loc evaluarea indicatorilor de performanţă pentru anul 2015, stabiliţi şi asumaţi prin contractul de management de către directorul executiv al AJOFM BN. Instituţia bistriţeană a obţinut un punctaj total de 9.68 din 10 şi calificativul „foarte bine”, în timp ce directorul executiv Otilia Râpan a primit punctajul 4.85 din 5 şi calificativul „foarte bine”. „Directorul ANOFM a precizat că suntem pe locul II la nivel naţional. Este un lucru care denotă atât implicarea la nivelul managementului, cât şi a colegilor mei. Nu s-a ţinut cont de alte criterii în această evaluare”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful AJOFM BN, Otilia Râpan.
Este vorba despre zece indicatori de performanţă, şi anume gradul de oucpare al locurilor de muncă vacante comunicate de angajatori şi înregistrate la ANOFM, gradul de ocupare a tuturor persoanelor din evidenţa ANOFM aflate în căutarea unui loc de muncă, rata de participare a şomerilor la cursuri de formare profesională; ponderea participării femeilor la cursuri de formare profesională din totalul cursanţilor, rata de participare a şomerilor la măsuri active, ponderea tinerilor sub 25 de ani care în primele patru luni ocupă un loc de muncă, participă la un curs etc.; ponderea persoanelor ocupate din cei incluşi în măsuri active, ponderea persoanelor din grupuri cu nevoi speciale care beneficiază de informare şi consiliere profesională şi ponderea persoanelor ocupate din rândul absolvenţilor la şase luni de la susţinerera examenelor.
Potrivit directorului executiv Otilia Râpan, majoritatea indicatorilor au fost depăşiţi procentual, dificultăţi fiind în participarea şomerilor la măsurile active, în sensul că sunt foarte multe persoane beneficiare de ajutor social (Legea 416/2001) din rândul şomerilor. Mai mult, aceste persoane nu au studii şi sunt şi reticienţi în a participa la programe de formare profesională etc. În ceea ce priveşte tinerii sub 25 de ani, mulţi dintre ei, proaspăt absolvenţi, se înscriu la AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar după aceea s-au înscris la facultăţi sau la alte forme de învăţământ şi nu mai pot fi beneficiarii unor măsuri active.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5