Alex Ilişuan şi Alexandru Mezdrea Banu, vicecampioni la etapa regională

În perioada 7-9 aprilie, la Oradea, Bacău şi Izvorani au avut loc etapele regionale ale Campionatului Naţional de înot la categoria copii 10-11 ani. Sportivii din judeţul nostru au concurat la Oradea, la categoria 10 ani au fost 116 concurenţi, iar la categoria 11 ani 126.

Singurul club bistriţean prezent la competiţie, CS Tibi s-a prezentat cu un lot de 14 sportivi, şi anume Gabriel Boloş, Horia Carţiş, Darius Deac, Farkas Cristopher, Robert Hârşan, Alexandru Mezdrea Banu, Darius Pop, Matei Jitaru, Alexandru Bărcan, Alex Ilişuan, Cristian Farcaş, Ariana Olah, Melisa Otvoş şi Nagy Etelka.

“Este cea mai numeroasă prezenţă a clubului nostru la o astfel de etapă. Din lot au făcut parte pentru prima dată şi 4 sportivi din grupul nostru de performanţă de la Beclean, dar şi un sportiv antrenat la Cluj de prietenul nostru Adrian Suciu. La categoria 10 ani, proba de 200 m liber, iar la categoria 11 ani, probele de 200 m liber şi 200 m mixt au fost probe de barem pentru calificarea la faza finală.

Cele mai bune rezultate le-au obţinut Alex Ilişuan, vicecampion regional la 50 m liber, Alexandru Mezdrea Banu, vicecampion regional la 50 m bras (la 3 sutimi de secundă de locul 1), Alexandru Bărcan, medalie de bronz la 50 m bras”, a declarat preşedintele clubului Tiberiu Horgoş.

Potrivit acestuia, trebuie evidenţiate şi clasările în primele 8 locuri,  care aduc puncte, Astfel, locul 4 a fost obţinut de Ilişuan Alex la 50 m spate, la 200 m liber, locul 5 -  Farkas Cristopher la 50 m spate, locul 6  - Ilişuan Alex la 50 m future , Farkas Cristopehr la 50 m liber şi la 200 m liber, Carţiş Horia la 50 m bras, locul 7  - Jitaru Matei la 50 m spate, locul 8 -  Bărcan Alexandru la 50 m future şi la 50 m liber, Mezdrea Banu Alexandru la 50 m liber şi la 200 m mixt, Ilişuan Alex la 200 m liber.

 “Din păcate am avut şi câteva situaţii neplăcute dintre care o descalificare discutabilă a lui Farkas Cristopher în proba de 200 m mixt, dar şi o descalificare corectă a altui sportive. Aceste descalificări îi vor împiedeca să participe la etapa finală. Nu mai puţin de 11 sportivi s-au calificat în faza finală care va avea loc în luna iunie la Braşov. Urmează participarea la faza regională categoria cadeţi în perioada 21-23 aprilie, tot la Oradea, dar şi participări la alte concursuri”, menţionează Tiberiu Horgoş, preşedintele clubului din Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5