Anita Hartig, vocea de aur a bistriţenilor, concertează acasă

Numită de specialişti „vocea de aur a Bistriţei”, soprana Anita Hartig va concerta, la început de an, acasă, la Bistriţa. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Judeţean pentru Cultură, organizează joi, 12 ianuarie, de la ora 18.00, Concertul extraordinar Anita Hartig, susţinut în colaborare cu Noua Orchestră Transilvană şi Filarmonica Transilvania Cluj, dirijor Petronius Negrescu.
Concertul va cuprinde lucrări de mare popularitate din creaţia compozitorilor familiei Strauss şi arii din opere celebre. Biletele s-au pus în vânzare la casieria Centrului Cultural Dacia, preţul acestora fiind de 30 de lei. Pe 27 ianuarie soprana va concerta la Opera Națională București.
Cetăţean de Onoare a municipiului Bistriţa, la fel ca tenorul Ştefan Pop, Anita Hartig a dus numele municipiului nostru pe cele mai importante scene internaţionale, fiind una dintre vocile remarcabile ale Operei din Viena, o prezență deopotrivă diafană și impunătoare, aplaudată la Viena, Milano, Londra, München, Hamburg, Bruxelles, Metropolitan Opera din New York. După ce a urmat liceul la Bistrița, Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a debutat, în 2006, pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul lui Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. În 2012, Anita Hartig a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano şi de atunci cariera ei a luat o altă întorsătură, fiind apreciată şi aplaudată de oameni mari ai operei. Din repertoriul sopranei fac parte roluri precum: Pamina (Die Zauberflöte/Flautul fermecat), Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Carmen), Marzelline (Fidelio) şi Susanna (Le nozze die Figaro/Nunta lui Figaro).

Comentarii

05/01/17 14:22
ecologistul

Normal ca-i vocea de aur a Bistritei, dora n- a fi a lui Cretu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5