Angela Gheorghiu nu mai ajunge la Bistriţa. Un alt nume sonor va concerta în oraşul nostru

Deşi la aprobarea bugetului, în cadrul acţiunilor de anvergură dedicate Centenarului Marii Uniri, a fost votată suma de 550.000 lei pentru o gală a muzicii care să aducă la Bistriţa pe renumita soprană Angela Gheorghiu, în urma analizei costurilor şi a potenţialilor participanţi la un proiect de o asemenea anvergură, s-a hotărât anularea acestuia. Banii au rămas în bugetul Centrului Judeţean pentru Cultură, urmând a se vedea, în perioada următoare, după rectificare, în ce scopuri vor fi folosiţi, pentru evenimente dedicate Anului Centenar în care ne aflăm.
Chiar dacă Angela Gheorghiu nu mai ajunge la noi, un alt nume de rezonanţă internaţională va fi prezent vineri, 7 iulie, de la ora 19.00 pe scena Centrului Cultural Dacia. Vocea de aur a bistriţenilor, Anita Hartig, acompaniată de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Matei Corvin, care vine tocmai din Africa de Sud pentru acest eveniment, va încânta bistriţenii, sub genericul „De la Bistriţa saşilor la Bistriţa multiculturală”.
Evenimentul, organizat de Forumul Democrat al Germanilor, Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură este realizat în colaborare cu Ambasada Republicii Federale Germania în România şi are ca invitaţi Fanfara Harmonie Bistriţa, Trio Saxones şi Fanfara din Petreşti.
Cetăţean de Onoare a municipiului Bistriţa, la fel ca tenorul Ştefan Pop, Anita Hartig a dus numele municipiului nostru pe cele mai importante scene internaţionale, fiind una dintre vocile remarcabile ale Operei din Viena, o prezență deopotrivă diafană și impunătoare, aplaudată la Viena, Milano, Londra, München, Hamburg, Bruxelles, Metropolitan Opera din New York. După ce a urmat liceul la Bistrița, Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a debutat, în 2006, pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul lui Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. În 2012, Anita Hartig a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano şi de atunci cariera ei a luat o altă întorsătură, fiind apreciată şi aplaudată de oameni mari ai operei. Din repertoriul sopranei fac parte roluri precum: Pamina (Die Zauberflöte/Flautul fermecat), Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Carmen), Marzelline (Fidelio) şi Susanna (Le nozze die Figaro/Nunta lui Figaro).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5