Simbolul profesionalismului, concert la Bistriţa

Un nume de rezonanţă internaţională a fost prezent pe scena Centrului Cultural Dacia. Vocea de aur a bistriţenilor, Anita Hartig, acompaniată de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Matei Corvin, a venit tocmai din Africa de Sud pentru acest eveniment, şi a încântat bistriţenii, sub genericul „De la Bistriţa saşilor la Bistriţa multiculturală”.
Evenimentul, organizat de Forumul Democrat al Germanilor, Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură a fost realizat în colaborare cu Ambasada Republicii Federale Germania în România şi a avut ca invitaţi Fanfara Harmonie Bistriţa, Trio Saxones şi Fanfara din Petreşti.
"Anita Hartig, intr-un cuvânt spectacol! Este simbolul profesionalismului, este o voce care face performanța peste hotare, și astăzi am avut oportunitatea să o primim acasă la evenimentul ,,De la Bistrița sașilor la Bistrița multiculturală”. Ma bucur că și domnul ministru Eugen Teodorovici apreciază vocea frumoasei noastre concitadine. Felicitări Fanfarei Harmonie Bistrița, Trio Saxones Plus și Fanfara Petrești pentru frumoasa prestație de vineri seară" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.
Cetăţean de Onoare a municipiului Bistriţa, la fel ca tenorul Ştefan Pop, Anita Hartig a dus numele municipiului nostru pe cele mai importante scene internaţionale, fiind una dintre vocile remarcabile ale Operei din Viena, o prezență deopotrivă diafană și impunătoare, aplaudată la Viena, Milano, Londra, München, Hamburg, Bruxelles, Metropolitan Opera din New York. După ce a urmat liceul la Bistrița, Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a debutat, în 2006, pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul lui Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. În 2012, Anita Hartig a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano şi de atunci cariera ei a luat o altă întorsătură, fiind apreciată şi aplaudată de oameni mari ai operei. Din repertoriul sopranei fac parte roluri precum: Pamina (Die Zauberflöte/Flautul fermecat), Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Carmen), Marzelline (Fidelio) şi Susanna (Le nozze die Figaro/Nunta lui Figaro).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5