Diplomă de excelenţă pentru TVR Cluj, din partea preşedintelui Radu Moldovan

Astăzi, în direct pe TVR 3, vocea de aur a bistriţenilor, Anita Hartig, concertează la Opera Naţională Cluj, sub patronajul Preşedinţiei României

Pe 18 noiembrie, la Sinagoga Bistriţa, un concert deosebit cu soprana Anita Hartig şi tenorul Ştefan Pop

Astăzi, de la ora 18.30, Anita Hartig, numită de specialişti „Vocea de aur a Bistriţei”, se va afla pe scena Operei Naţionale din Cluj în cadrul premierei „Boema” de Giacomo Puccini. Evenimentul, aflat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României, marchează a 25 de ani ai TVR Cluj.
Anita Hartig va interpreta rolul lui Mimi, fiind pe scenă alături de artişti precum Teodor Ilincăi, Florin Estefan, Diana Ţugui, Petru Burca, Gelu Moldovan ş.a. Acompaniază Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, alături de corul dirijat de Corneliu Felecan. Programul a început deja pe TVR 3 cu interviuri la cald din foaierul Operei Vluj, cu personalităţi importante, iar apoi va fi transmis spectacolul, în direct. Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a acordat o diplomă de excelenţă pentru TVR Cluj, din partea preşedintelui Radu Moldovan.
Născută la Bistriţa, Anita Hartig este una dintre cele mai frumoase voci ale operei, concertând pe cele mai înalte scene ale lumii, ducând astfel imaginea oraşului nostru, prin muzică, în diferite ţări, motiv pentru care Consiliul Local i-a acordat titlul de „Cetăţean de Onoare” al Bistriţei, care va fi înmânat în perioada sărbătorilor de iarnă. Tatăl Thomas Hartig este preşedinte executiv FDG, iar fratele, Andreas Hartig, pastor evanghelic în Codlea.
Soprana Anita Hartig este una dintre vocile remarcabile ale Operei din Viena, o prezență deopotrivă diafană și impunătoare, aplaudată pe cele mai importante scene ale operei de astăzi: Viena, Milano, Londra, München, Hamburg, Bruxelles, Metropolitan Opera din New York. După ce a urmat liceul la Bistrița, Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a debutat, în 2006, pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul lui Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. În 2012, Anita Hartig a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano şi de atunci cariera ei a luat o altă întorsătură, fiind apreciată şi aplaudată de oameni mari ai operei. Din repertoriul sopranei fac parte roluri precum: Pamina (Die Zauberflöte/Flautul fermecat), Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Carmen), Marzelline (Fidelio) şi Susanna (Le nozze die Figaro/Nunta lui Figaro).
......................
Primăria municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” organizează, pe 18 noiembrie, la Sinagoga Bistriţa, un concert deosebit în care vor evolua vocile de aur ale Bistriţei – soprana Anita Hartig şi tenorul Ştefan Pop. Cei doi apreciaţi artişti ai muzicii culte vor fi acompaniaţi de o orchestră care va avea în componenţă instrumentişti din Cluj şi Bucureşti, ne informează prof. dr. Dorel Cosma. Evenimentul este prilejuit de acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” pentru cei doi artişti, care au dus faima municipiului nostru pe cele mai înalte scene ale muzicii din lume.
Distincţiile acordate de Consiliul Local Bistriţa vor fi înmânate de primarul municipiului, Ovidiu Creţu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5