Bistriţeanca Anita Hartig, felicitată de conducerea Operei Naționale. Beatrice Rancea: Am fost extrem de fericiți că ați cântat acasă

Bistriţeanca Anita Hartig a strălucit în spectacolul "Boema" de Giacomo Puccini, la Opera Naţională Bucureşti. În compania Orchestrei şi a Corului instituţiei, soprana Anita Hartig a evoluat împreună cu tenorul Teodor Ilincăi, soprana Adriana Marcu, bas-baritonul Csaba Sandor şi basul Mihnea Lamatic, între alţii. Spectacolul a fost condus, de la pupitrul dirijoral, de Tiberiu Soare şi regizat de Ionel Pantea.
În urma succesului avut, Opera Națională a adresat o scrisoare de felicitare bistriţencei. “Opera Națională București felicită pe soprana Anita Hartig și pe tenorul Teodor Ilincăi pentru interpretarea extraordinară a rolurilor din spectacolul ,,La Bohème” de Giacomo Puccini, de sâmbătă 27.01.2017 și le mulțumește pe această cale că au onorat invitația de a fi prezenți pe scena Operei Naționale. Dragi și stimați invitați, am fost extrem de fericiți de faptul că, așa cum ați declarat, ați cântat ,,acasă”. Opera Națională București vă așteaptă cu drag, atunci când vă permite timpul, să reveniți în spectacolele Operei” se arată în scrisoarea semnată de Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale.
“A fost un spectacol emoţionant în faţa publicului bucureştean căruia îi mulţumesc pentru primirea călduroasă. Mulţumesc colegilor minunaţi, dirijorului Tiberiu Soare, corului şi orchestrei pentru susţinere. După 120 de ani de la premiera mondială la Teatro Regio di Torino, muzica excepţională şi povestea de dragoste dintre Mimi şi Rodolfo impresionează până la lacrimi” spune bistriţeanca Anita Hartig, cea care a primit aplauze la scenă deschisă în rolul Mimi.
Arii memorabile, personaje tinere, o poveste de dragoste sfâşietoare – sunt elemente definitorii ale operei lui Puccini, care i-a fascinat de-a lungul timpului pe iubitorii genului şi care a inspirat şi producţii muzicale moderne.
La început de an cetăţeanul de onoare al Bistriţei, Anita Hartig, a aconcertat acasă la Centrul Cultural Dacia.
Numită de specialişti „vocea de aur a Bistriţei”, Anita Hartig a dus numele municipiului nostru pe cele mai importante scene internaţionale, fiind una dintre vocile remarcabile ale Operei din Viena, o prezență deopotrivă diafană și impunătoare, aplaudată la Viena, Milano, Londra, München, Hamburg, Bruxelles, Metropolitan Opera din New York. După ce a urmat liceul la Bistrița, Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a debutat, în 2006, pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul lui Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. În 2012, Anita Hartig a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano şi de atunci cariera ei a luat o altă întorsătură, fiind apreciată şi aplaudată de oameni mari ai operei. Din repertoriul sopranei fac parte roluri precum: Pamina (Die Zauberflöte/Flautul fermecat), Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Carmen), Marzelline (Fidelio) şi Susanna (Le nozze die Figaro/Nunta lui Figaro).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5