Vocea de aur a bistriţenilor, Anita Hartig, concertează la Opera Naţională Cluj, sub patronajul Preşedinţiei României, în rolul cu care a debutat

Pe 15 noiembrie, de la ora 18.30, Anita Hartig, numită de specialişti „Vocea de aur a Bistriţei”, se va afla pe scena Operei Naţionale din Cluj în cadrul premierei „Boema” de Giacomo Puccini. Evenimentul, aflat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României, marchează a 25 de ani ai TVR Cluj.
Anita Hartig va interpreta rolul lui Mimi, fiind pe scenă alături de artişti precum Teodor Ilincăi, Florin Estefan, Diana Ţugui, Petru Burca, Gelu Moldovan ş.a. Acompaniază Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, alături de corul dirijat de Corneliu Felecan.
Născută la Bistriţa, Anita Hartig este una dintre cele mai frumoase voci ale operei, concertând pe cele mai înalte scene ale lumii, ducând astfel imaginea oraşului nostru, prin muzică, în diferite ţări, motiv pentru care Consiliul Local i-a acordat titlul de „Cetăţean de Onoare” al Bistriţei, care va fi înmânat în perioada sărbătorilor de iarnă. Tatăl Thomas Hartig este preşedinte executiv FDG, iar fratele, Andreas Hartig, pastor evanghelic în Codlea.
Soprana Anita Hartig este una dintre vocile remarcabile ale Operei din Viena, o prezență deopotrivă diafană și impunătoare, aplaudată pe cele mai importante scene ale operei de astăzi: Viena, Milano, Londra, München, Hamburg, Bruxelles, Metropolitan Opera din New York. După ce a urmat liceul la Bistrița, Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a debutat, în 2006, pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul lui Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. În 2012, Anita Hartig a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano şi de atunci cariera ei a luat o altă întorsătură, fiind apreciată şi aplaudată de oameni mari ai operei. Din repertoriul sopranei fac parte roluri precum: Pamina (Die Zauberflöte/Flautul fermecat), Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Carmen), Marzelline (Fidelio) şi Susanna (Le nozze die Figaro/Nunta lui Figaro).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5