ANL şi bazinul de înot didactic, din nou pe rol

Reluate şi abandonate repetat, în funcţie de finanţările derulate de la centru, lucrările la blocul ANL din apropierea Primăriei Beclean şi la bazinul de înot didactic din apropierea Liceului Tehnologic Agricol din aceeaşi localitate se află din nou, în acest sezon, în plin avânt muncitoresc.
64 de apartamente au să se concretizeze în urma unei investiţii guvernamentale de circa 5,4 milioane de lei. Blocul cu trei scări are unități locative cu sistem de încălzire bazat pe centrală comună și contorizare individuală pentru toate tipurile de utilități (apă, gaz, energie termică etc.). În așteptare se află în jur de 400 de cereri formulate de către tineri sub 35 de ani, beneficiarii către care se îndreaptă investițiile guvernamentale de acest tip. La Beclean, funcționează 105 de apartamente ANL pe strada Petru Maior, 19 unități locative pe strada Șieului și 60 pe Aleea Ghiocelului, printre cele mai multe din țară raportat la numărul de locuitori, conform aprecierilor oficiale făcute în repetate rânduri de la Beclean. Din chiriile plătite de locatari, acestea aduc anual aproape 400.000 de lei la bugetul local, conform statisticilor.
Cu acoperişul şi structura conturate, obiectivul menit să vină în întâmpinarea activităţilor sportive acvatice ale localnicilor, mai ales în afara sezonului estival, beneficiază de o investiţie de aproximativ 3,6 milioane de lei. Bazinul cu o lăţime de 12,5 metri, o lungime de 25 metri şi adâncime de până la 1,80 metri va putea fi folosit în afara necesităţilor didactice, în schimbul unei taxe stabilite de către Consiliul Local, astfel încât sumele rezultate să susţină cheltuielile de întreţinere şi funcţionare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5