Antonescu: „PNL are un program concret şi nu defilează doar cu lozinci despre mândria de a fi români”

 

Discursul președintelui PNL,, Crin Antonescu,Suceava - 4 mai 2014

 

Sigur și noi vorbim despre miza internă, miza pentru această țară, în acest an, a acestor alegeri, numai că, spre deosebire de ceilalți, noi am mai propus o dezbatere, un program  în această campanie electorală și până acum n-am primit un răspuns. Sigur că toată lumea vede în spatele acestui tur de scrutin o pregătire sau chiar niște probe eliminatorii, preliminarii pentru miza uriașă a Președinției României la sfârșitul anului, dar noi liberalii cel puțin nu putem să ne permitem față de cetățenii României, cărora le cerem votul acum, să nu propunem o dezbatere pe teme europene.(...)

Sigur că toate aceste lucruri nu scapă nimănui, dar noi nu uităm şi nu vom uita nicio zi până la sfârșitul acestei campanii electorale, că cetățenii români au dreptul, în această campanie, să audă și altceva decât glume despre parașute, injurii, amenințări cu pușcăria și bășcălie de doi lei.

 

Românii au dreptul să ştie ce politici vor face cei cărora le dau votul

Românii au dreptul să știe ce politici vor face cei cărora le dau votul în Uniunea Europeană. Au dreptul să știe ce provocări și ce probleme sunt în fața comunității europene din care facem parte. Au dreptul să știe ce se va întâmpla,  cu românii, sutele de mii răspândiți prin țările Uniunii Europene și încercând să câștige o pâine acolo, o pâine pe care s-o împartă cu familiile lăsate acasă. Ce anume se va întâmpla cu Uniunea Europeană la a cărei graniță suntem, la o graniță cu un teritoriu pe care, iată, apar amenințări teribile, amenințări pe care probabil cei mai mulți dintre noi le credeau imposibile. .(...)

Noi avem, înainte de toate, un program, un program concret, dincolo de slogan, lozinci, mândrie că suntem români, ridicat România, coborât România. Avem un program care se numește Prosperitate Națiune Libertate și unde sunt, punct cu punct, concentrat, dar precis, concret expuse pozițiile și răspunsurile pe care candidații Partidului Național Liberal le vor da marilor întrebări ale Europei dacă vor primi votul oamenilor.  și acolo se spune, de exemplu, foarte clar că pentru România trebuie să susținem acele măsuri capabile să dezvolte sau să redezvolte industria, și nu atât, măsurile ecologiste. Că pentru România avem nevoie în continuare de susținere masivă, cu fonduri de coeziune, cu fonduri pentru agricultură, cu fonduri pentru dezvoltare regională, cu fonduri care să meargă direct sau indirect la ridicarea satului românesc.

 

Noi  punem în discuție teme majore, precum  convergența fiscale sau cota de TVA

Nu vor dezbatere cei de la PSD, domnul Ponta preferând să aducă niște băieți și niște fete îmbrăcați în roșu și să strige Băsescu la pușcărie! Udrea parașută! Antonescu are zece oameni! Bun și ăia, mare lucru poți să faci cu zece oameni, dar domnul Ponta știe prea puțină istorie, chiar și a acestei țări.

Sigur că nu le convine, sigur că în continuare domnul Băsescu decât să discute, .(...)face tumbe pe plajă, e de neimaginat. Sigur că mai bine sărim cu parașuta decât să discutăm despre răspunsurile la aceste întrebări sau să discutăm programele.

Avem aceste programe, avem aceste opțiuni, avem acești oameni. Chiar nu putem să purtăm în fața românilor o dezbatere despre aceste lucruri? Chiar nu putem să discutăm, și noi am pus în discuție teme majore, pe cea privitoare la cota TVA pe care o plătim, pe cea privitoare la sensul convergenței fiscale și dacă pentru România este convenabil astăzi să unificăm impozitarea sau ceea de a păstra impozitare diferențiată și politica financiară a fiecărei țări?

Iată lucruri care nu sunt abstracțiuni,  țin direct de viața fiecăruia dintre cetățenii români, pe care nu vrea nimeni să le discute. (...)Știu că e greu de făcut asta. Știu că e foarte greu de convins oamenii să vină la vot, darămite să aleagă dintre aceste oferte, pentru că, în continuare, românii sunt amețiți, sunt păcăliți, sunt mințiți. De către cine? De către oamenii care cu adevărat îi conduc în acest moment, de către președintele României, transformat într-un jalnic agent electoral. De către un prim-ministru care vine peste tot și ne dă de înțeles clar că cine este cu partidul lui sau în partidul lui, PSD, poate să spere ceva în țara asta, poate să trăiască în țara asta, poate să facă afaceri în țara asta, poate să facă economie, agricultură, industrie, orice, dar dacă nu, nu. Un prim ministru care ne dă impresia și ne spune clar în fiecare zi că el confundă bugetul acestui stat cu bugetul lui, de la partid, pentru că zice Eu vă dau bani sau nu vă dau bani.

 

Comentarii

06/05/14 09:05
crin

Tizu meu e cam dus cu pluta....
nici un politician nu a respectat dreptul romanilor, de a sti, de a fi, de a munci, de a invata.......

06/05/14 10:15
Vizitator

Dupa ruperea USL a inceput o mare degringolada din care nu castiga nimeni. Chiar daca acum liberalii pozeaza in opazanti ai PSD-ului, sunt lipsiti de credibilitate. Pana mai ieri au fost partasi la guvernarea pe care acum o critica si o blameaza. Sansele lui Crin Antonescu la prezidentiale s-au redus drastic. In scurt timp pe fruntea lui Crin va fi lipita din nou eticheta de “Chiulangiu”, ca sa nu mai vorbim de lamentabila prestatie de la Cotroceni pe timpul suspendarii lui Basescu. A ramas de pomina exprimarea inntr-o engleza de balta a lui Crin, care intr-o intalnire cu delegatia FMI spunea ca ministrul de finante Florin Georgescu este :”The Father and Mother of Ha Ha Ha”. Ponta la randul lui va suporta sagetile ascutite ale acuzatiei de “Plagiator” venite din toate partile. Puzderia de partidute de “dreapta” va ramane in continuare divizata. Nimeni nu va accepta o coalitie anti PSD in jurul lui Crin Antonescu. Si totusi ar putea exista o solutie aproape salvatoare de iesire a liberalilor din acest impas. Solutia IOHANNIS, candidat la presedintie din partea PNL. Ar fi o lovitura mortala data PSD. Ponta care spunea odinioara ca ar fi fost incantat sa-l aiba in guvern, nu ar mai avea argumente solide sa-l atace in campania prezidentiala. Crin, cu toate defectele sale ar iesi din acest joc si ar ramane cu imaginea de “lider providential” care a stiut sa puna omul potrivit la locul potrivit. Si nu in ultimul rand Iohannis ar putea deveni candidatul unic al partidelor de dreapta, care nu ar avea motive intemeiate sa nu renunte la un candidat propriu. Iohannis ar putea fi candidatul potrivit chiar si pentru alegatorii indecisi care nu ar avea ce sa-i reproseze. In felul acesta ar fi posibil ca Iohannis sa castige alegerile prezidentiale chiar din primul tur.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5