Crin Antonescu: “Vreau pentru această ţară lideri cu bun-simţ, lideri cu o minimă cultură, lideri cu respect pentru istoria şi pentru oamenii ţării"

Selecţii din discursul președintelui Crin Antonescu, susținut în cadrul lansării candidaților PNL la Parlamentul European in Ploiești, 27 aprilie 2014

Avem un program, un manifest politic concret, intitulat Prosperitate Națiune Libertate. Este singurul program politic propriu-zis pe care îl cunosc, apărut până acum la un partid. Aștept cu interes și din partea altora programe, nu lozinci. Facem și vom face acest lucru pentru că, încă o dată o spun, îi respectăm pe cetățeni.

Acestea sunt lucrurile despre care trebuie să discutăm și noi suntem gata să discutăm concret. Bun, PSD vine și spune că parlamentarii lor sunt mândri că sunt români. Perfect, toți suntem mândri că suntem români, dar trebuie să aflu exact mândru așa cum e, ce face la Bruxelles, pentru că el mândru pleacă la Bruxelles, mândru se întoarce de acolo, ce face acolo?

PSD luptă pentru roșii bio sau pentru Roșia Montană Gold Corporation?

Cu alte cuvinte, domnii europarlamentari ai PSD sunt sau nu sunt pentru exploatări cu cianuri, de exemplu sau sunt campionii ecologiei? Luptă pentru roșii bio sau pentru Roșia Montană Gold Corporation? Sunt cu interesele anumitor grupuri industriale germane sau sunt cu Dacia Renault și cu anumite grupuri economice, atâtea câte sunt din România? (...)
Ceilalți nu fac așa și am văzut că la București, un partid foarte mare, cel mai mare, dar căruia îi e frică totuși să-și arate numele, a făcut o lansare și lansarea asta, ca și lansarea întreagă a campaniei sigur că ne este dedicată. Asta este și normal. Vedeți cu toții că în România nimeni nu-și pune problema dacă PSD o să ia 30 și ceva la sută sau 40 la sută. Nimeni nu-și pune problema cât o să ia actualul partid al domnului Băsescu, acesta tânăr, nou-nouț și în blugi, de la fostul partid al domnului Băsescu.

Domnul Ponta a început să vorbească, și în legătură cu asta vreau să vă spun câteva lucruri, nu ca să-i răspund domniei sale că nu mă interesează, nu ca să alimentăm național o polemică, ci pentru că știu că pe dumneavoastră, toți oamenii din teritoriu vă întreabă aceste lucruri. Și au început cu discursuri, și-au scos și afișe și toate făcăturile astea de-alde Ponta, Daniel Constantin și alți lideri fabricați în serie de laboratoarele lui Năstase și acum ale lui Voiculescu, vin și vorbesc despre trădare.

Întotdeauna ne-am preocupat să nu trădăm oamenii din România

Ponta nu poate înțelege foarte bine ce înseamnă trădarea. Ca să înțelegi ce înseamnă trădarea, trebuie să înțelegi ce înseamnă principii, valori, consecvență, dar vreau să spun încă o dată pentru dumneavoastră și pentru oamenii care se lasă manipulați de aceste lucruri. (...)

Sunt atâtea locuri în țară unde candidații lor n-ar fi câștigat pozițiile de conducere fără noi, după cum, corect, sunt și alte locuri unde nici noi, fără sprijinul lor n-am fi câștigat, dar am fost corecți în toate cazurile. Ne-am înțeles în fața întregii țări că domnul Ponta va fi prim-ministru. L-am sprijinit mai hotărât chiar decât PSD-ul sau unii din PSD pe Victor Ponta să fie prim-ministru, l-am pus prim-ministru și l-am lăsat, deocamdată, să fie prim-ministru. E vreo datorie?

A fost vorba, în fața întregii țări, să aibă jumătate de guvern. I-am dat și cealaltă jumătate. Avem vreo datorie? Niciuna.
N-am vorbit de trădare când a doua zi, a treia zi, după votul altor aproape cinci milioane de români, care ne-au dat puterea, ne-au adus la guvernare, primul-ministru s-a dus la Băsescu și a semnat pact de coabitare. N-am vorbit nici atunci de trădare.

Nu le-am promis niciodată românilor că bugetul României va fi aprobat de domnul Ghiță, prietenul nevoiaș al domnului Ponta. Nu le-am promis asta și n-am acceptat s-o facem. Nu le-am promis niciodată românilor că dacă vom câștiga alegerile, de-alde Duicu vor veni în cabinetul primului ministru să-și pună neamurile pe la DNA și prim Poliție, chemând șeful Poliției Române la ordin. N-am promis și nu facem și nu acceptăm așa ceva.

De ce PSD încearcă să mintă oamenii că USL există în continuare?

Nu noi am semnat pactul de coabitare, nu noi am împărțit procurorii cu Băsescu, nu în cabinetul meu a venit Duicu să-și pună neamurile la procuratură și nu cu mine se duce Ghiță în Dubai. Astăzi, PSD-ul nu mai are curajul, deși e cel mai mare partid, deși e cel mai puternic partid, deși a semnat pactul de coabitare cu Băsescu, deși au tot ce le trebuie, îl au și pe Zgonea, au toate valorile din țara asta. De ce nu ies în alegeri cu numele lor? De ce încearcă să mintă oamenii că USL există în continuare, de ce încearcă să mintă în legătură cu faptul că noi am fi trădat, că noi ne-am fi dat de partea lui Băsescu și așa mai departe. Pentru că sunt mincinoși și sunt hoți, și în momentul în care m-au întrebat ce au furat sau ce fură, le răspund - tot ce pot , tot ce îi lăsăm noi dacă nu suntem atenți fură pământ, bugetul țării, fură sigle (...), fură tot.

Ponta este însă un mare lider, se dă cu barca, mare lider, adâncime mică și nu e foarte clar dacă va candida sau nu la președinție. În timpul acesta, Tăriceanu umblă după covrigi ca să împartă puterea. Geoană la fel, zice, șeful, dacă vrei să candidezi dar nu ești obligat, că tu candidezi, ești cel mai mare, cel mai deștept, dar dacă nu candidezi, hai să mai rămân și eu că eu nu reușesc să mă mut de 10 ani dintr-o casă de la RAPPS, mă fac președinte să am și eu motiv oficial să rămân acolo.

PNL are șansa de a fi vârf de lance în această bătălie și de a fi alternativa României la PSD

Dacă luăm peste 20 la sută, tot acest circ, pe care îl fac acum pesediștii se va transforma într-o misiune tristă pentru ei. (...)Și PNL are șansa de a fi vârf de lance în această bătălie și de a fi acum alternativa României la PSD pentru următorii ani.

Vom avea alegeri prezidențiale și vom avea un președinte liberal și sperând să fiu acel președinte liberal, îi spun lui Victor Ponta de pe acuma: Ai simțit ceva, ai să-l regreți pe Băsescu! Dintr-un singur motiv, acela că eu dacă ajung președinte, nu fac pact de coabitare, pentru că mie îmi ajunge Constituția, îmi ajung legile țării și îmi ajunge votul pe care oamenii trebuie să mi-l dea ca să ajung președinte. Nu am nevoie de Dan Voiculescu, nu am nevoie de baroni, nu am nevoie de Ghiță.

Pentru că ceea ce vreau eu și ceea ce vreți dumneavoastră, și ceea ce vor milioane de oameni în România este ca undeva spre 2019, când statul român, în forma sa întreagă, va împlini 100 ani să avem și noi niște lucruri. Să avem niște lideri.

Iar liderii nu sunt cei pe care îi pun sau nu baronii să candideze, liderii sunt cei care au curaj, proiecte și au forță să ducă țara asta înainte, aceia sunt liderii, liderii de țară.Vreau pentru această țară lideri cu bun-simț și cu bun gust, lideri cu o minimă cultură, lideri cu modele adevărate, lideri cu respect pentru istoria și pentru oamenii țării, lideri care să zică doamnă, nu fă, lideri care să zică domnule, nu băi Liviule, lideri care să înțeleagă că banii din bugetul de stat sunt ai românilor, nu ai lui, să nu mai aud un prim- ministru spunând eu vă dau bani, dar să văd ce faceți cu ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5