Apele Române: Lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor sunt în stare bună de funcționare!

În această perioadă, au avut loc mai multe acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, anunţă Cristina Vădan, purtător de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.
Obiectivele din județul Bistrița-Năsăud au vizat: ​barajul Săsarm (deținător – SC Aquabis SA); amenajarea piscicolă Manic – Strugureni, UAT Chiochiș; lucrările hidrotehnice de pe cursurile de apă Șieu la Șieu-Odorhei, Meleș la Beclean, Someșul Mare la Năsăud.
De asemenea, au fost verificate la nivelul Comitetelor municipale, orăşeneşti şi comunale pentru situaţii de urgenţă a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice/ verificarea modului în care au fost reactualizate planurile locale de apărare pentru perioada 2022-2025, şi anume la Primăria Nușeni, Primăria Șieu-Odorhei. Au fost evaluate şi stocurile de materiale și mijloace de apărare existente la Formația de intervenție Bistrița.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5