Aproape 1900 de bistriţeni au solicitat urna specială. Unii s-au mai răzgândit, alţii, de negăsit

În Bistriţa-Năsăud, un număr de 1898 persoane au făcut cerere pentru urna specială până la ora 15.30, dar au existat şi cazuri în care exercitarea dreptului la vot nu a fost posibilă din varii motive.

Potrivit judecătorului Alexandru Petrişor, preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud, în trei localităţi s-au înregistrat situaţii când solicitanţii urnei speciale s-au răzgândit între timp. Mai mult, persoanele care au făcut cererea nu au fost găsite la domiciliu sau nu deţineau un act de identitate. În toate cazurile, vor fi întocmite procese-verbale pentru a fi precizate clar motivele pentru care nu s-a mai votat.

La secţiile de votare s-a ivit o singură problemă, în municipiul Bistriţa. Un membru de la o secţie a reclamat faptul că preşedintele ar fi început să completeze anumite date pe procesul-verbal centralizator şi le-a cerut membrilor să semneze „în avans”.

„Am făcut verificările care se impun, am delegat un reprezentatnt al Biroului Electoral Judeţean, care s- deplasta la secţia în cauză, a ridicat procesele-verbale, le-a adus la sediul BEJ, am verificat situaţia şi am constatat că într-adevăr, din motive de operativitate, s-a procedat la completarea procesului verbal cu partea referitoare la numărul secţiei şi s-au trecut numele membrilor din secţie, fără să se fi solicitat vreunuia să semneze. Deci sesizarea nu s-a confirmat, şi, de altfel, nici nu a fost susţinută printr-o contestaţie în scris”, a explicat preşedintele BEJ BN.

Altfel, preşedinţii secţiilor de votare au cerut lămuriri legate de posibilitatea alegătorilor dintr-o localitate de a vota într-o altă localitate, care aparţine de aceeaşi unitate administrativ-teritorială. „Am lămurit cu toţii cum trebuie procedat, că au obligaţia să primească şi să înscrie pe listele electorale suplimentare pe cei care sunt dintr-o altă localitate, chiar dacă această localitate este una componentă a unei unităţi administrative mai mari, cum este vorba despre municipiul Bistriţa sau alte comune”, a declarat Alexandru Petrişor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5