PSIHOLOGIA VIEŢII

În armonie cu tine însuţi

Vă împărtăşim câteva din gândurile specialistului P. Müller.
Uneori câteva propoziţii te pot face să te gândeşti mai mult la tine, te ajută să trăieşti.
În basmele populare părinţii ofereau doar câteva pogace şi gânduri înainte de a le da drumul copiilor, gânduri care erau esenţiale şi proprii lor.
Ca să trăieşti în armonie cu cineva numai atunci e posibil dacă eşti în armonie cu tine însuţi!

Aşa cum nu se poate cânta cu un instrument muzical fals într-o orchestră sau susţine vocea unei viori cu un pian dezacordat, aşa e imposibil să făureşti armonie în jurul tău dacă ea nu există în interiorul tău. Eşti trist şi aştepţi să te înveselească cineva. Eşti nervos şi aştepţi să te calmeze cineva. Te simţi singuratic şi vrei să fii iubit. Te consideri slab şi aştepţi puterea de la celălalt. Devenind lipsit de speranţe aştepţi speranţa de la ceilalţi.

Este adevărat că cei din jurul nostru ne pot influenţa dar nu aştepta de la nimeni să te racordeze la tonalitatea optimă, să înfăptuiască în tine o dispoziţie plăcută! Nu aştepta de la nimeni să te facă fericit! Până când starea sufletului tău depinde de alţii te afli într-o situaţie de dependenţă şi te asaltează tot felul de întrebări: Ce se va întâmpla dacă mă părăseşte? Dacă se va supăra pe mine?

Te-ai născut într-o eră în care domină dependenţa de mediul exterior şi care nu te-a învăţat cum să te cunoşti şi cum să te controlezi sau să te conduci. Cum să te binedispui în fiecare zi şi să realizezi în interiorul tău ceva ce ai aştepta de la cei din afară. Nu ştiu dacă ai observat că oamenii prietenoşi au mulţi prieteni sau de unul puternic mulţi vor să aparţină sau cei cu simţul umorului îi atrag pe ceilalţi.

Cei care radiază de armonie sunt iubiţi de multe persoane. Sufletul lor e dominat de dăruire. Dar şi corpul, pielea şi ochii. Iradiezi iar razele tale pot atrage sau respinge. Fii mai preocupat de tine însuţi, atât de sufletul tău cât şi de corpul tău! Fii tu maistrul tău propriu! Învaţă să lucrezi bucuros cu sufletul tău şi înainte de toate şi în toate împrejurările să te iubeşti pe tine însuţi ca să rămâi în armonie cu sufletul tău.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5