Artiştii bistriţeni, însoţiţi de 3 primari, în Ungaria
Artiştii Centrului Cultural Municipal “George Coşbuc” sunt prezenţi la marcarea a 600 de ani de la atestarea documentară a localităţii Kétegyháza din Ungaria. După cum ne-a transmis telefonic prof. dr. Dorel Cosma, preşedintele Federaţiei Europene de Folclor, Ansamblurile “Sincron” (coregraf Cornelia Negrea) şi “Nunta Zamfirei”( coregraf Traian Simionca) au susţinut momente coregrafice atât din dansul modern, cât şi din cel tradiţional românesc. Soliştii de la “Cununa de pe Someş” Petre Petruse şi Mărioara Sigheartău au întregit paleta artistică.
“Toboşarii cetăţii” Bistriţa au fost cei care au deschis parada oficială fiind primiţi cu aplauze de mulţimea de spectatori. Simpozionul cu tema “Implicarea ONG în viaţa comunităţilor” a avut o serie de comunicări interesante, bistriţenii vorbind despre ”Activitatea folclorică la nivel european (IGF)- dr. Dorel Cosma, Federaţia Naţională de Folclor România”- Pahone Pop ; ”Mişcarea coregrafică în Federaţia Română de Folclor” -Teodor Puşcaş , “Folclorul în grădiniţă”-Viorica Teodorescu, “Dansul contemporan”-Cornelia Negrea.
Kalcsó Istvánné, primăriţa din Kétegyháza, a avut întâlniri cu primarii Ovidiu Teodor Creţu din Bistriţa,Traian Simionca din Livezile şi Tudorel Ciotmonda din Josenii Bârgăului, benefice pentru următoarele relaţii culturale, dar şi administrative.
Primarii din Livezile şi Kétegyháza, din Josenii Bârgăului şi Elek au semnat actele de înfrăţire a comunelor pe care le conduc. Nu a lipsit seara gastronomică, priceperea bistriţenilor la gătit sarmale şi tocăniţă fiind recunoscută de cele 25 de echipaje din 3 ţări.
Zile frumoase ale culturii internaţionale în care artiştii noştri au avut o evoluţie demnă de apreciat.
Adaugă comentariu nou