Asfalt pentru locuitorii din Agrişuri. Primarul Sfintean: Vrem să asigurăm legătura directă cu Şieu Odorhei

Locuitorii din cele două Agrişuri au acces mai facil spre Beclean şi Bistriţa, asta după tronsonul de 4 kilometri de pe DJ 172, între drumul naţional 17 şi Agrişu de Sus a fost modernizat. Lucrările executate de SC Îndemânarea ProdCom SRL au început acum doi ani, asfaltul are deja o vechime de un an, anul acesta fiind realizate ziduri de gabioane şi lucrări de consolidare.    

         „Sunt două sate foarte frumoase ale judeţului care, din păcate au fost vitregite, fără a se face foarte mari investiţii. A fost un angajament al meu în 2008, când cu un prieten foarte bun al meu, care  mă însoţea în calitate de primar - regretatul Viorel Chirlejan - le-am promis oamenilor că dacă vreodată vom ajunge să avem puterea de decizie îi vom ajuta. Cea mai mare prioritate pentru ei era acest drum judeţean, mai exact DJ 172. (...) E o investiţie de aproximativ 5 milioane lei, peste un milion de euro, care aduce nivelul de civilizaţie şi în cele două sate.  Este o lucrare care se îmbină foarte frumos şi cu proiectul Primăriei Şieu Odorhei, un proiect cu fonduri europene prin care se modernizează o parte a drumului comunal”, a precizat preşedintele CJ, Radu Moldovan.

         Şeful administraţiei judeţene a ţinut să prezinte alte investiţii importante din comuna Şieu Odorhei, şi anume reţeaua de apă în toate localităţile componente, modernizarea Căminului Cultural, şcoala, sediul Primăriei, drumul de legătură între Sfântu şi Şirioara, modernizarea drumului comunal de la Bretea etc.

         Primarul comunei, Sorin Sfintean, a menţionat că „sunt foarte mulţi oameni din cele două sate care fac naveta la Beclean şi la compania Leoni din Bistriţa”, plus elevii care fac naveta spre Şcoala Gimnazială Şieu Odorhei. „Investiţia este de o importanţă foarte mare şi vreau să vă spun că drumul pentru care am depus proiect pe fonduri europene, pe Măsura 7.2, va face legătura dintre Agrişul de Jos cu Şieu Odorhei. Au fost realizaţi 2,5 km şi ar mai fi un km şi jumătate. În proiectul pe care l-am realizat cu ADI, mai sunt 7 km de drumuri comunale şi străzi care trebuie modernizate, pe care sperăm să le rezolvăm cât mai repede, pe fonduri europene”, a explicat edilul comunei Şieu Odorhei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5