Asfaltarea tronsonului Târlişua – Dealul Şpanului, spre final. De la Uriu, la Târlişua, va fi turnat un covor asfaltic nou

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că lucrările de modernizare a tronsonului Tîrlişua  - Dealul Şpanului (limită judeţ Maramureş) se va încheia în perioada imediat următoare, în timp ce pentru tronsonul Uriu – centrul comunei Târlişua licitaţia a ajuns în stadiul de evaluare a ofertelor.

         „În momentul de faţă suntem în fază avansată cu lucrările de modernizare a tronsonului din centrul comunei Târlişua până în Dealul Şpanului, care va fi finalizat în această vară. Vom avea asfalt. E în evaluare licitaţia pentru un astfel de covor asfaltic, o astfel de abordare tehnică, pentru celălalt tronson de drum, de la Uriu până în centrul comunei Târlişua. Din păcate, lucrările la infrastructura  de apă-canal şi neseriozitatea companiilor care nu respectă legea şi autorizaţiile de construcţie ne-au pus în situaţia de a avea drumuri cu fundaţia foarte afectată. Odată cu terminarea alegerilor din 5 iunie, alături de noua conducere de la Serviciul de drumuri, fiecare intervenţie la un drum judeţean fără autorizaţie va însemna plângere penală din partea Consiliului Judeţean pentru cei care nu înţeleg că „nu e stână fără stăpân” şi nu pot să lucreze fără autorizaţie”, a explicat preşedintele Moldovan.

         Şeful CJ a precizat că la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, din reţeaua de 713 km de drumuri judeţene, mai sunt de asfaltat aproximativ 190 km, dintre care 60 km sunt cuprinşi în diverse proiecte aflate fie în licitaţie, fie în pregătirea documentelor. „În 2012, când am preluat mandatul, am avut câteva zeci de km spre o sută de drumuri judeţene impracticabile, adică crescuse pădurea. Nu mai avem niciun km de drum de pământ, ci doar două tipuri de drumuri – cu asfalt şi pietruite. Cele pietruite au o lungime de 180-190 km. Avem prioritizat şi planul de bătaie pentru următorii patru ani ca acele drumuri pietruite să se transforme în drumuri modernizate, cu asfalt”, a precizat Radu Moldovan.

         În context, preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că în perioada imediat următoare va fi depusă şi documentaţia pentru obţinerea finanţării europene în vederea modernizării drumului Poarta Transilvaniei (Colibiţa – Bistriţa Bârgăului – Prundu Bârgăului; DN 17 – Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică; Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare). „I-am cerut vicepremierului Dâncu să scoată din Ghid o aberaţie care a fost prinsă în ultimul moment, cu auditarea traficului, care ar însemna 5.000 euro/km. El ne-a promis că acel lucru va fi eliminat. Documentaţia este gata, lucrăm la cererea de finanţare şi într-un termen scurt o vom depune, după ce va fi eliminată acea prevedere”, a menţionat Radu Moldovan. O veste bună o reprezintă acordarea finanţării pentru  Drumul Blajului, de la Mureşenii Bârgăului spre Colibiţa, care este în procedura de evaluare a ofertelor constructorilor.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5