Atipic Beauty- un show fashion cu un puternic mesaj social. Gabriela Montoiu: În ciuda destinului, oamenii nu renunţă să fie un exemplu

 

A  opta ediție a proiectului Atipic Beauty, desfășurată joi seara la Hotel Metropolis, a îmbinat emoția și puterea cu feminitatea, sensibilitatea, rafinamentul și eleganța. Asociația Open Your Heart în parteneriat cu Atelierul de Imagine Prompt Communication au conceput un program atipic, prin care au transmis comunității faptul că susținerea, empatia, atitudinea pozitivă și ajutorul necondiționat acordat semenilor sunt moduri de comunicare afectivă pe care este necesar să le exprimăm liber. 

         Alături de Magda Coman şi  Gabriela Montoiu au fost  prezente 11 femei în scaun cu rotile şi tot atâtea femei de succes, din varii domenii de activitate, care au venit să le susţină cauza.

         În debutul evenimentului, Magda Coman, președintele Asociației Open You Heart, a precizat că Atipic Beauty este un proiect de suflet, prin care ea persona s-a regăsit şi prin care a încercat să schimbe mentalitatea opiniei publice vizavi de modul în care sunt percepute persoanele cu dizabilităţi. „În această seară veţi vedea 12 modele de viaţă care deşi trăiesc într-o ţară destul de neaccesibilă pentru persoanele care utilizează un scaun rulant, ele pentru mine şi cred că şi pentru dvs. sunt modele. Vrem să ne percepeţi ca pe nişte oameni normali. Să nu uitaţi că sănătatea nu ne aparţine niciunuia dintre noi şi poate să se întâmple într-o împrejurare nefastă să schimbăm mersul cu roţile unui scaun”, i-a îndemnat pe cei prezenţi Magda Coman.

         Gabriela Montoiu, vizibil emoţionată, le-a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment, dar şi celor care au dat curs invitaţiei de a participa. „În ciuda destinului, oamenii, indiferent dacă stau într-un scaun sau au puterea să alerge, nu renunţă să trăiască, nu renunţă să fie un exemplu, nu renunţă să iubească, nu renunţă să muncească şi, nu în ultimul rând, nu renunţă să dea viaţă. Atelierul de imagine Prompt Communication vrea să ofere un exemplu tuturor celor careîntreptind activităţi economice, că nu suntem targetaţi doar spre servicii care să ne aducă câştuguri economice, ne dorim ca o parte din câştigul nostru să-l dăm înapoi lumii, pentru o lume mai bună, pentru o societate bazată pe valori, şi prin asta dovedim că încă suntem sensibili într-o lume atât de agitată şi plină de violenţă”, a spus Gabriela Montoiu.

         În două „reprize”, delimitate de momentele muzicale susținute de către soprana Lavinia Bocu și Codruț Ceoarec, au defilat 12 perechi de învingătoare. Este vorba despre Mirela Riţi (trainer aerobic) cu Cristina Deac, Daniela Dragne-Macarie (psiholog- psihoterapeut autonom în cadrul Asociației pentru Psihoterapie Integrativă) – Bianca Spânu; Monica Ungur (consultant în alăptare și educator perinatal Școala Mamei SAMAS Bistrița) –Mârza Anişoara; Mihaela Țărmure (director de Programe Societatea de Concerte) – Ilinca Rotariu; Oana Milea (manager general Hotel Metropolis) – Amelia Chirilă; Virginia Linul (director Arta și Tradiții)-Adriana Olteanu; Gabriela Montoiu (manager Atelierul de Imagine Prompt Communication) – Anamaria German Vergu; Monica Sabău (director economic Geoplast) – Nicoleta F.; Virginia Farcaş (director economic Mis Group) – Roxana Ghineţi; Dana Onița (economist RCB Electro) – Valentina Lefteri; Claudia Andron (managing director la Bistriteanul.ro) – Andreea Hădărag şi Tina Olari (designer vestimentar) – Magda Coman.

         Bistriţa-Năsăud a fost reprezentată de Anamaria German Vergu, un model demn de urmat, care a impresionat prin povestea ei de viață și modul în care a reușit să meargă mai departe, fără a renunța la pasiunile ei și la activitățile pe care acestea le implică.  
În urmă cu 3 ani am avut un accident rutier în urma căruia am rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Fire puternică și optimistă, a avut întotdeauna lângă ea oameni care au știut să o sprijine, să o înțeleagă pe în noua ipostază în care viața a adus-o. „Viața merge mai departe! Sunt sigură că va exista o schimbare majoră în viața mea, dar trebuie să am răbdare. Până atunci, am învățat să trăiesc într-un scaun rulant”, a precizat Anamaria.

         Designerii care au pus în valoare frumusețea celor 12 femei prin creațiile lor vestimentare sunt Oana Săvescu, Ștefania Borodi, Tina Olari și Luminița Balázs Fashion. Sponsorii evenimentului au fost Hora Tour, Hotel Metropolis, Geoplast, Leoni, Ravitex, Îndemânarea Construct, Carrefour, Complete Beauty, ITD. Și-au acordat sprijinul în diverse arii de organizare a evenimentului Societatea de Concerte Bistrița, Tourmont King, fotograful Ovidiu Grovu, Cheers All Stars, A. Rădulescu Make-Up Academy, Mobility Networks.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5