Bani europeni pentru renovarea energetică a şcolii din Sigmir şi a căminului cultural din Ghinda

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 276 de noi contracte de finanțare prin componenta C5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență. Contractele vizează lucrări de intervenție pentru renovarea energetică a unor clădiri publice.
Pentru municipiul Bistriţa, au fost semnate două contracte de finanţare pentru „Cresterea eficienţei energetice a clădirii Căminului Cultural Ghinda, municipiul Bistriţa”, cu o valoare de 822.090,90 lei şi „Creșterea eficienței energetice a clădirilor - Școala Generală Sigmir”, cu o valoare de 1.114.991,55 lei.
"La aceste clădiri vom înlocui tâmplăria exterioară, vom termoizola pereții, vom instala soluții de ventilare naturală pentru aerisire și pentru evitarea apariției condensului. Instalațiile de distribuție a agentului termic și de iluminat vor fi modernizate și vom folosi sisteme de alimentare cu energie din surse regenerabile. Includem aici și corpurile de iluminat fluorescent și incandescent cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED.
Odată cu aceste intervenții, vom efectua și lucrări conexe de reparații la acoperișuri, fațade, trotuare, instalațiile electrice și vor fi amenajate stații de încărcare pentru vehicule electrice", a explicat primarul Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5