Bărbat trimis în judecată pentru braconarea a trei exemplare de căprior, la Lunca Ilvei. Acesta a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului C. Gh. cu care s-a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea mai multor infracţiuni, precum braconaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept, transportul vânatului şi operaţiuni cu articole pirotehnice.

         Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în  noaptea de 3-4 martie 2018, C. Gh., „împreună cu inculpatul A. I. şi martorul T.G.F. a organizat şi desfăşurat o acţiune de vânătoare ilegală pe raza Fondului de Vânătoare nr. 17 Lunca Ilvei, gestionat de către Asociaţia Cinegetică Izvorul Ilvei, împrejurări în care au recoltat trei exemplare din specia căprior (un mascul şi două femele) fără a deţine permis de vânătoare, fără a avea eliberată autorizaţia de vânătoare de către gestionar, în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă”.

Mai mult, acesta a deţinut, fără drept, în perioada octombrie 2016 – 31 martie 2018, un număr de şase cartuşe pentru arme letale cu destinaţia vânătoare şi a purtat fără drept în acea noapte arma de vânătoare marca Sauer seria 58238, calibru 300 WIN MAG, proprietatea inculpatului A. I. Cu această armă a executat un foc asupra exemplarului de căprior femelă braconat. Ulterior, a transportat cu maşina sa cele trei exemplare împuşcate. În rechizitoriu apare şi faptul că în perioada decembrie 2016- 31 martie 2018 a deţinut fără drept mai multe bucăţi de articole pirotehnice.

 

 

      

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5