Becleanul a găzduit Cupa României – etapa a II-a a Campionatului Naţional de Atelaje cu doi cai. Eveniment încărcat cu emoţie pentru dr. ing. Traian Lăpuşte

Timp de trei zile, Herghelia Beclean a fost în centrul atenţiei, găzduind în premieră Cupa României, dar şi etapa a II-a a Campionatului Naţional de Atelaje pentru doi cai. La această întrecere au participat 12 atelaje, pregătite pentru a se confrunta şi a obţine cele mai bune locuri.

Au participat Herghelia Sâmbăta de Jos – Braşov, cu 2 atelaje; Depozitul de armăsari Arad – 2 atelaje, o echipă de ponei de la Herghelia Lucina Suceava, iar restul participanţilor au fost privaţi. Probe de concurs au fost cele de prezentare, dresaj, maraton, conuri şi proba compusă. După trei zile de foc, cu echipaje care mai de care mai frumoase şi cu exemplare de cabaline cum rar mai vedem, clasamentul arată astfel.

La proba prezentare, bistriţeanul Paul Pop, de la Clubul Lipicai, cunoscut de prieteni Jaky, a avut un rezultat de excepţie, ocupând locul I, urmat de Bajko Tibor de la Clubul Krigel, iar locul III – Varga Lorand, de la Clubul Lipicai, urmat de Milin Milorad – Romsilva.

         După cele trei zile de concurs, clasamentul general arată astfel: locul I - Csoma Andrei Erg, Romsilva; locul II – Bajko Tibor, iar locul III a fost ocupat de Paul Pop de la Clubul Lipicai Bistriţa. Următoarele locuri Milin Milorad, Ioan Crişan, Csoma Andrei, Florin Bulcă şi Lorand Varga.

La ponei. locul I a fost cucerit de Constantin Psariuc, urmat de Ilie Dutceac de la Romsilva.

         Cât priveşte organizarea acestei întreceri, a fost una de excepţie, aducându-şi contribuţia Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Direcţia de Creştere, Exploatare şi Ameliorare a Cabalinelor, Federaţia Ecvestră Română şi Clubul Hipic Romsilva.

Decernarea premiilor a fost oficiată şi de către prefectul judeţului Ovidiu Frenţ, subprefectul Ciprian Ceclan, secretarul de stat  Sorin Roşu Mareş, primarul oraşului Beclean – Nicolae Moldovan, care au oferit diplome, cupe şi sume de bani.

La final, au urmat clipe de emoţie pentru dr. ing. Traian Lăpuşte -  cel care s-a ocupat de câţiva ani buni de bunul mers al Hergheliei Beclean -  când preşedintele Comisiei de Atelaje din cadrul Federaţiei Ecvestre Române, Kelemen Atilla, i-a adus mulţumiri pentru tot ce a făcut la Herghelia Beclean în ultimii ani, un adevărat rai pentru exemplarele hergheliei, ţinând cont că acest concurs a fost şi ultimul pentru şeful hergheliei întrucât pe data de 9 august domnia sa va ieşi la pensie. Ne alăturăm celor care îi urează multă, multă sănătate, fericire şi „La mulţi ani!” de pensie! 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5