Binefaceri pentru angajaţii Consiliului Judeţean în vremuri de criză

Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) pot sări în sus de bucurie. Proiectul de hotărâre privind modificarea contractului colectiv de muncă a trecut de votul consilierilor, şi astfel angajaţii instituţiei şi-au păstrat sporurile adăugate salariului, devenind pe alocuri campioni absoluţi ai acestor „artificii bugetare”.

Lunar, funcţionarii şi angajaţii contractuali ai CJ beneficiază de o sumă de 750, respectiv 850 de lei pentru ,,refacerea capacităţii de muncă". Reprezentanţi din fosta conducere a Consiliului Judeţean susţin că aceste sporuri au fost acordate şi în trecut, însă numai în măsura în care existau şi fondurile necesare, şi nu aveau asemenea cuantumuri.

Cât câştigă acum un angajat al CJ

În medie, în Consiliul Judeţean se câştigă 11 milioane salariul de bază, fără a adăuga sporurile de care beneficiază fiecare angajat. Funcţionarii din cadrul CJ primesc, pe lângă salariile de bază, şi un spor de dispozitiv de 25%, acordat pentru faptul ca pot fi chemaţi la lucru la orice oră, un spor de 10% pentru faptul că pot fi afectaţi de undele emise de antene şi eventual un spor de 15% pentru cei care deţin un titlu ştiinţific de doctor. Mai mult, 15% dintre angajaţi pot beneficia de un salariu de merit, care reprezintă un spor de 15% din salariul de bază.

Cu toate aceste sporuri, un salariu mediu al unui funcţionar public din CJ poate ajunge la aproape 12 milioane lei fără a include ore suplimentare sau salariul de merit. În acest moment, în Consiliul Judeţean sunt angajaţi 65 de funcţionari publici, cu trei mai mulţi decât anul trecut, iar numărul personalului contractual este de 30.

Toate aceste „drepturi speciale” din contractul colectiv de muncă au fost adoptate în Consiliul Judeţean, încă de la începutul anului, fără obiecţii din partea aleşilor noştri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5