Filă de istorie scrisă la Căianu Mic!

Biserica din Căianu Mic, resfinţită de Mitropolitul Andrei. Preşedintele Radu Moldovan, Cetăţean de onoare. Primarul Paul Ştir şi secretarul de stat Alexandru Pugna au primit Crucea Transilvană

Au fost momente de mari emoții și de înălțare duhovnicească, la Căianu Mic. În Duminica a 6-a după Paști,  unde Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un mare sobor de preoți, a săvârșit Sfânta Liturghie și a resfințit biserica Parohiei Căianu Mic.

„În urma realizării unor ample lucrări de extindere, reabilitare și modernizare, Biserica Ortodoxă din Căianu Mic a fost resfințită de către ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de un sobor de preoți! Vreau să aduc felicitări preotului paroh, Alexandru Gherghel, consiliului parohial, constructorului și întreagii comunități din Căianu Mic pentru această frumoasă realizare și pentru implicarea de care ați dat dovadă, atât spiritual, cât și din punct de vedere material! Mulțumesc Consiliului Local și colegilor mei din primărie pentru implicare și susținere, domnului președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și domnului ministru-secretar de Stat, Alexandru Pugna, pentru tot sprijinul acordat la realizarea lucrărilor de construcție”, a transmis primarul Parul Ştir.

În numele Primăriei și a Consiliului Local al comunei Căianu Mic, primarul Ştir a conferit Titlul de Cetățean de Onoare pentru ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în semn de înaltă recunoștință și prețuire pentru promovarea valorilor creștine și rodnica activitate în slujba Bisericii și a societății și în susținerea Bisericii din Căianu Mic, dar şi pentru președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea sa în dezvoltarea comunei Căianu Mic, susținând realizarea obiectivelor de investiții de interes public pe plan local.

         „Emil Radu Moldovan, omul faptelor! În conformitate cu Hotărârea Consiliului local nr. 38 din 31.05.2019, am oferit titlul de "Cetățean de Onoare" domnului Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea și sprijinul acordat în dezvoltarea comunei Căianu Mic, susținând permanent realizarea obiectivelor de interes public pe plan local. A fost o mare onoare pentru mine să-i pot oferi domnului Președinte, Emil Radu Moldovan, cel mai important titlu pe care îl poate conferi o administrație publică locală unor persoane pentru merite deosebite aduse în viața comunității! Domnule președinte, vă mulțumim că sunteți OMUL care știe să ne asculte, să ne înțeleagă și să ne sprijine! Continuăm munca! Doamne ajută!”, a transmis primarul Paul Ştir.

Diplomă de recunoștință a fost acordată părintelui protopop Vicențiu Doru Zinveliu, în semn de apreciere pentru susținerea Bisericii din Căianu Mic, dar şi pentru pr. paroh Alexandru Gherghel „în semn de apreciere pentru dragostea și truda oferite comunității și pentru efortul depus în realizarea lucrărilor de construcție la Biserică”.

„O comunitate care îmi este foarte aproape de suflet, condusă de un primar foarte bun, pe care îl consider prieten, Paul Știr, mi-au oferit astăzi o distincție care mă onorează și mă obligă în același timp: Titlul de “Cetățean de Onoare” al comunei Căianu Mic! Le mulțumesc pentru acest gest care îl apreciez foarte mult. Vreau să îi asigur că la fel cum am făcut și până acum, voi fi alături atât ca om cât și ca președinte al Consiliului Județean de această comunitate frumoasă! Mulțumesc dragi oameni din Căianu Mic, mulțumesc dle primar Paul Știr!”, a transmis preşedintele Emil Radu Moldovan.

În semn de respect pentru toată implicarea în modernizarea bisericii care poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil primarul Paul Știr a fost distins cu cea mai importantă distincție a Mitropoliei noastre ce poate fi oferită mirenilor: “Crucea Transilvană”!

         „Mulțumesc pentru distincția "Crucea Transilvană", cu care am fost distins din partea Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului! "Crucea Transilvană", este cea mai importantă distincție pe care o poate oferi Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului!
Meritul pentru această distincție nu este doar al meu, ci este și meritul concetățenilor mei, deoarece, împreună, am demomstrat că suntem o comunitate unită, o comunitate puternică, o comunitate care reușește! 
Dragi concetățeni, vă felicit încă o dată și vă mulțumesc pentru implicarea activă în dezvoltarea și bunăstarea comunității noastre! Bunul Dumnezeu să ne aibă în paza Sa!”, a spus Paul Ştir.

De asemenea, secretarul de stat Alexandru Pugna de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, fiu al satului, a  fost onorat cu cea mai mare distincție ce o acordă Mitropolia Clujului pentru mireni: Crucea Ttransilvană. „Mulțumesc pentru această distincție IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și consider că ea aparține în egală măsură părinților mei, bunicilor și bunilor mei consăteni de acum și din veacurile trecute, care au știut bine ce înseamnă dragostea față de Dumnezeu, crescându-și copii în acest spirit creștin-ortodox. Felicitări sincere părintelui paroh Alexandru Gherghel pentru organizarea impecabilă a evenimentului și pentru implicarea totală, pentru ca astăzi să fie o zi ce va râmâne înscrisă cu litere de aur în istoria locului. Și mai presus de toate, mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru această zi ce va rămâne de-a pururi înscrisă în sufletul meu și a consătenilor mei dragi”, a spus secretarul de stat Alexandru Pugna.

La slujba arhierească, alături de comunitate, au fost preşedintele Radu Moldovan, secretarul de stat Alexandru Pugna,  subprefectul Ciprin Ceclan, vicepreşedintele CJ-Vasile Puica, primarul Vlăduţ Purja de la Târlişua, consilierul judeţean Mihai Forai, dar şi alte oficialităţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5