Bistriţa-Năsăud are atestate patru produse alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti!
Începând cu această lună, judeţul Bistriţa – Năsăud beneficiază de primele atestate pentru patru produse alimentare obţinute conform unor reţete consacrate româneşti, conform Ordinului 394/ 2014 privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti, informează directorul executiv Ioan Nuţu Tabără de la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud. Este vorba despre patru produse lactate, fabricate pe Valea Şieului.
“În urma verificării documentaţiei depuse şi în baza propunerilor de atestare nr. 1, 2, 3 şi 4 din 10.03.2015, vă transmitem atestatele produselor alimentare obţinute conform unei reţete consacrate româneşti pentru produsele sana 3,6% grăsime, chefir 3,3,% grăsime, lapte bătut 2% grăsime şi caşcaval DALIA din lapte pasteurizat, fabricate la unitatea de producţie cu sediul în localitatea Monor, aparţinând SC CARMO-LACT SRL, înscrise în Registrul naţional al reţetelor consecrate la poziţiile 34, 35, 36, 37”, se arată în răspunsul directorului general Viorel Morărescu transmis Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.
Citiţi şi:
- Două produse Romfulda, în Registrul naţional al produselor consacrate
- Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!
- Produsele tradiţionale din Bistriţa-Năsăud, în atenţia Ministerului Agriculturii. Primarii din Runcu Salvei şi Spermezeu şi-au prezentat gastronomia locală
- Brânza frământată de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, la Săptămâna Verde de la Berlin. Ing. Ioan Păun (director executiv Direcția Agricolă Bistrița- Năsăud): Susținem producătorii din județul nostru!
- Dulceţuri şi siropuri de pe Bârgău, în procedură de atestare ca produse tradiţionale la Ministerul Agriculturii
Adaugă comentariu nou