Bistriţeanca Valeria Motogna Beşe pune punct carierei de handbalistă

Valeria Motogna Beşe, port-drapel al delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Beijing, în prezent jucătoare a echipei de handbal feminin HC Zalău, se retrage din activitatea sportivă, urmând să intre în breasla antrenorilor. Foarte probabil, Valeria Motogna Beşe se va dedica unei cariere didactice, în calitate de profesor de educaţie fizică, dar şi ca antrenoare pentru copii şi juniori.

          „Pentru orice jucător vine un moment în care trebuie să se retragă, de cele mai multe ori din motive biologice. Ele (n.n. – Valeria Motogna Beşe şi Ana Maria Şomoi Lazer) au fost longevive, au jucat 22-23 ani, care sigur e mult şi să-i numeri, dar să-i mai şi trăieşti pe terenul de handbal. Au jucat amândouă la nivel înalt, Motogna fiind campioană mondială de junioare, de tineret şi participantă la ambele Olimpiade la care România a fost prezentă în ultimii 40 ani, respectiv Sidney şi Beijing. Consider că au avut o viaţă sportivă de performanţă excelentă, cu satisfacţii pe care şi le doreşte orice mare sportiv”, a declarat antrenorul Gheorghe Tadici pentru Agerpres.

          Potrivit acestuia, Valeria Motogna şi-a asigurat viitorul încă din timpul carierei sportive, urmând, foarte probabil, să se titularizeze pe un post de profesor. „Ea vrea să parcurgă, ca-n orice altă meserie, toate etapele şi, probabil că, urcând de la junioare IV până la senioare va face acumulări complexe şi atunci va fi pregătită pentru a prelua ştafeta şi la o echipă de senioare”, a adăugat tehnicianul Zalăului.

          Valeria Motogna a început handbalul în 191 la Bistriţa, fiind descoperită de antrenorul Dumitru Găvan, ulterior fiind transferată de antrenorul Gheorghe Tadici la Silcotub Zalău, pentru care a evoluat până în 2006, an în care a plecat la Vâlcea, alături de acelaşi tehnician.

          Pe lângă multiplele titluri de campioană naţională, Motogna a câştigat City Cup în 1996 cu Silcotub Zalău, Cupa Cupelor cu Oltichim în 2007 şi a jucat finala Ligii Campionilor, în 2010. Cu echipa Naţională, Vali Motogna a cucerit titlul de Campioană Europeană la juniori în 1998 şi titlul de Campioană Mondială cu Naţionala de Tineret. La senioare, a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Sidney în 2000 şi la Beijing în 2008, la această ediţie fiind şi port-drapelul delegaţiei române.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5