BMW: o noua generatie de motociclete care combina estetica cu tehnologia si piesele moto de calitate

Atunci cand vorbim despre lumea moto, lucrurile se afla intotdeauna intr-o miscare continua. Tehnologia evolueaza, asadar apare o noua generatie de motociclete, care tind sa combine tehnologia smart cu partea estetica. Este si cazul marelui producator de motociclete si masini, concernul renumitul concern german BMW.

  Dorind sa fie in pas cu ceilalti competitori ai industriei auto-moto, se pare ca nemtii nu vor sa se lase niciodata mai prejos. Ca atare, BMW si-a propus ca in aceasta ultima luna luna de toamna sa lanseze oficial pe piata o noua generatie de motociclete din categoria sport-tourerului. Iar roadele muncii perpetue a tehnicienilor si inginerilor scuderiei germane a avut drept rezultat lansarea recenta a sport-tourerului S 1000 XR la Milano.

 Din primele date culese chiar de la sursa, se pare ca noul sport tourer este echipat cu aceeasi putere maxima a motorului, insa tehnologia, performantele, cat si latura estetica au suferit numeroase transformari comparativ cu generatiile anterioare de sport-tourere BMW. In plus, BMW exceleaza si la capitolul piese moto, deoarece ele sunt mereu adaptate nevoilor amatorilor de motociclism.

Un motor la fel de puternic, dar cu performante imbunatatite

 Motorul noului BMW S 1000 XR este acelasi patru in linie derivat din cel de RR, aceleasi valori de varf de 165 CP la 11.000 rpm si 114 Nm la 9.250 rpm. Dar raportul de comprimare a crescut de la 12 la 12,5:1. Asadar,  exista mai mult cuplu la regimuri joase si medii (desi vechiul model nu avea deloc probleme la acest capitol), iar ultimele trei rapoarte ale cutiei de viteze sunt mai lungi, lucru care reduce turatia în treptele respective cu 8%, ceea ce duce la o reducere a consumului in ciclu combinat cu acelasi procentaj.

Piese moto tot mai performante

Din primele date prezentate cu ocazia lansarii de la Milano, noua versiune BMW S 1000 XR aduce imbunatatiri semnificative la partea de mecanica. Mai exact, supapele de admisie sunt goale pe dinauntru, camele sunt tratare DLC, ceea ce le reduce masa toata cu un procent de 25%. De asemenea, cilindrii sunt integrati in carterul superior, unde se afla si cutia de viteze cu sase trepte.

Propulsorul este mult mai compact:cu 25 mm mai ingust - si mai usor, cu o economie de greutate greutate fata de modelul precedent.

 Un alt lucru de remarcat este faptul ca noul BMW S 1000 RX nu a primit, insa, distributia ShiftCam. Cel mai probabil, motorul fiind deja reglat pentru mai mult cuplu la joase si medii si cu o turatie maxima redusa, comparativ cu RR, inginerii BMW au decis sa lasa distributia variabiala pentru a gasi un echilibru perfect intre performantele la regimuri joase si performantele la regimuri inalte.Motorul respecta normele de poluare Euro 5.

Ghidon mai ingust

   O alta deosebire fata de versiunile anterioare ale BMW S 1000 RX consta in faptul ca ghidonul este cu 30 de mm mai ingust, iar geometria cilindricii este diferita, cu unghiul furcii care trece de la 25.5 grade la 24.9 grade. Ampatamentul ajunge undeva la 1550 mm. Aceste modificari genereaza un feedback imbunatatit si o precizie mai mare la pilotajul sportiv.

Anvelopele sunt pe jante de 17” folosite pe RR, fiind cu 1,8 kg mai ușoare decat cele precedente, iar franele cu două discuri de 320 mm pe fatasi unul de 220 mm pe spate,sunt prevazute cu ABS Proin echiparea de serie.

   Avand aceste caracteristici tehnice, noul BMW S 1000 RX are asteptari mari din partea tuturor iubitorilor de motociclism. In plus, noul model BMW S 1000 RX nu impedica cu nimic stocul de piese scutere si piese moto disponibile pe piata la distribuitorii directi sau la comerciantii autorizati din tara, precum UNIFORM SRL.

 

 

           

 

Comentarii

20/12/19 10:23
cititor

Da de ce nu spuneti si cat costa ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5