Camelia Tabără: Îmi amintesc perfect de prima zi de şcoală şi ca elevă şi ca mamă, cu mari emoţii pentru că am doi băieţi

Rep.: - Îmi place foarte mult când vine toamna, când începe noul an şcolar, pentru că străzile Bistriţei sunt din nou viu colorate, animate. Am văzut şi foarte multe zâmbete, bucuria reîntâlnirii cu colegii, cu profesorii. Vă mai amintiţi de prima zi de şcoală? Cum a fost?

            Inspector şcolar general Camelia Tabără: - Cu toţii ne amintim de prima zi de şcoală. Am început şcoala la Năsăud, părinţii mei locuind atunci aici. Învăţătoarea mea avea multă experienţă, d-na Baciu. Bineînţeles, ca orice copil, m-am ataşat imediat de învăţător. Era o clasă care avea şi o aplicaţie pentru Liceul Pedagogic. Îmi amintesc că, la un moment dat, în cursul zilei, doamna s-a aşezat în spate şi în faţă a venit o practicantă. Noi, cu toţii, stăteam întorşi către doamna învăţătoare şi nu înţelegeam de ce trebuie să avem un alt interlocutor. Din clasa a II-a s-a făcut judeţul şi părinţii meu au venit la Bistriţa, astfel că am continuat şcoala la Generală nr. 1, iar liceul l-am făcut la „Liviu Rebreanu”, după care am revenit, ca dascăl, la Bistriţa.

            Rep.: - Vă amintiţi prima zi de şcoală ca mămică?

            Camelia Tabără: - Da, îmi amintesc de prima zi de clasa I cu mari emoţii pentru că am doi băieţi, iar băieţii sunt întotdeauna năzdrăvani şi îţi faci probleme – dacă vor fi cuminţi, dacă vor asculta, dacă vor fi disciplinaţi, dacă vor fi ordonaţi. Chiar le invidiez pe mămicile care au fete cuminţi şi ascultătoare. Nu am avut probleme de-a lungul anilor de şcoală, dar băieţii sunt băieţi.

           

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5