Camelia Tabără: Prima zi de şcoală să fie o sărbătoare! De marţi începe efectiv predarea la clasă!

                Inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a cerut directorilor instituţiilor şcolare din judeţ ca deschiderea anului şcolar să se facă într-un cadru festiv, în care să fie implicate şi autorităţile locale, asociaţiile de părinţi, ONG-urile etc..

          „Prima zi de şcoală vă rugăm să fie o sărbătoare. La fiecare şcoală, vă rugăm să anunţaţi autoritatea locală, părinţii, biserica. Să vă organizaţi, astfel ca prima zi de şcoală să aibă un caracter festiv şi să fie un prilej de entuziasm de care avem nevoie la fiecare început de an”, a transmis prof. Camelia Tabără.

          Prof. Tabără a precizat că primul semestru are doar 15 săptămâni, este „extrem de scurt”, tezele trebuie date până în 29 noiembrie, astfel că de marţi trebuie să înceapă predarea la clasă. „De marţi începe predarea şi activitatea didactică la toate clasele. Tot ce ţine de chestiunile administrative să se facă joi-vineri, de distribuire de manuale, afişaje, clase astfel ca deschiderea festivă să fie luni, iar de marţi să începem efectiv orele. Nu ne mai putem permite să lungim chestiunile organizatorice”, a spus şeful IŞJ B-N.

          Camelia Tabără le-a cerut directorilor ca în şcolile unde se desfăşoară lucrări de reabilitare şi modernizare şi se va lucra „în două schimburi” orele să nu fie sub nicio formă sub 50 de minute, doar pauzele putând fi reduse la 5 minute. 

Şeful IŞJ B-N a cerut ca în prima săptămână să fie finalizată constituirea formaţiunilor de studiu (grupe, clase), orarele, să fie predate carnetele şi cataloagele. Tabără a precizat că se acceptă grupe de preşcolari, peste efectiv, până la 25, acolo unde sunt grădiniţe cu program prelungit, în ideea că prezenţa mediei este de 80%. De asemenea, la liceu vor fi acceptate clase de maximim 32 elevi, cu excepţia clasei a IX-a, unde se porneşte cu efective de 28 elevi şi maximum doi repetenţi.  

Comentarii

04/09/19 14:53
Vizitator

Camelia Tabără le-a cerut directorilor de școli din judet ca "prima zi de școală să fie o sărbătoare", desi nu prea ai ce sa sărbătoresti, intr-un an cu alegeri prezidentiale. Când te gândesti că Viorica Dăncilă ar putea ajunge presedintele României , mai degrabă te cuprinde o "tristeţe iremediabilă".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5