Căminele culturale din Buduş şi Budacu de Jos, modernizate cu fonduri europene. Recepţia lucrărilor, în perioada imediat următoare

Autorităţile locale din Budacu de Jos vor recepţiona, în perioada următoare, lucrările din cadrul unui proiect cu finanţare europeană care vizează modernizarea şi dotarea căminelor culturale din localităţile Buduş şi Budacu de Jos.

Proiectul este finanţat prin Submăsura 7.6 - Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Proiectul "Modernizare şi dotare Cămin cultural în localitatea Budacu de Jos şi modernizare şi dotare Cămin cultural în localitatea Buduş” are o valoare estimată de 2.706.946 lei din care fonduri europene de 2,471 milioane lei, iar cofinanţarea o reprezintă suma de 233,577 lei. Per total, investiţia depăşeşte 450.000 euro.
„Lucrările se apropie de final la mebele cămine culruirale. Mai sunt mici finisaje, dar mai avem de executat lucrările exterioare, gard, incintă. În perioada următoare, împreună cu firma care şi-a adjudecat contractul de achiziţie, vom stabili şi recepţia la terminarea lucrărilor”, ne-a expplicat primarul Florin Sandu Simionca.

Proiectul pentru căminul cultural din Buduş a inclus amenajare hol intrare, oficiu, sală spectacole, hol acces scenă, scenă, vestiar artişti, depozit, centrală termică, grupuri sanitare (femei, bărbaţi, persoane cu handicap). Lucrările au vizat refacerea în totalitate a şarpantei şi învelitorii, realizarea unui sistem colectare a apelor pe acoperiş, anveloparea clădirii, termoizolare soclu clădire, termoizolare planşeu peste parter, refacerea tencuielilor interioare şi exterioare şi a vopsitoriilor, instalaţii electrice noi, tavane false, înlocuire/refacere pardoseli, realizare sistem de ventilare (aer condiţionat). Nu în ultimul rând, prin proiect este a fost prevăzută şi dotarea căminului cultural, dar şi amenajările exterioare.

Căminul cultural din Budacu de Jos are o sală de spectacole, cu scenă, buzunar artişti, grupuri sanitare (femei, barbaţi, persoane cu handicap), oficiu, centrală termică. Lucrările au constat, în principal, în hidroizolarea fundaţiilor, refacerea în totalitate a şarpantei şi învelitorii, un sistem de colectare a apelor pe acoperiş, anveloparea clădirii, termoizolare soclu clădire, termoizolare planşeu peste parter, refacere tencuieli interioare şi exterioare şi a vopsitoriilor, instalaţii electrice noi, tavane false, înlocuire/refacere pardoseli, realizare sistem de ventilare (aer condiţionat). La acestea se adaugă dotările aferente, dar şi refacerea împrejmuirii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5