CAS BN: 890 de cereri de rambursare a cheltuielilor pentru servicii medicale prestate asiguraţilor bistriţeni în alte state UE

În primele nouă luni ale anului, la nivelul Compartimentului Acorduri/Regulamente/Formulare Europene din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, au fost procesate 1753 de formulare dintre care 885 reprezintă cereri de rambursare a cheltuielilor pentru servicii medicale prestate în alte state UE, asiguraților CAS BN. În plus, au fost şi cinci cereri de rambursare privind servicii medicale achitate în alte state UE/SEE de către asigurații CAS Bistriţa-Năsăud.

Potrivit directorului general al CAS BN, ec. Vilhelm Szekely, la nivelul CAS BN au fost emise 43 de formulare europene pentru pensionarii români care și-au stabilit reședința în alte state UE şi au fost eliberate 9  formulare europene pentru tratamente în alte state ale Uniunii Europene.

De asemenea, au fost înregistrate 290 de formulare din alte state member ale UE şi au fost procesate 211 formulare privind statutul de asigurat/ stagii cotizare.

Pentru prestaţii UE,până la 30 septembrie 2022, au fost efectuate plăţi de 5,568 milioane lei, cee ace reprezintă 100% din creditele bugetare deschise.

Compartimentul Acorduri/Regulamente/Formulare Europene a identificat instrumentele juridice necesare în fiecare caz concret adresat CAS-BN în  domeniul aplicarii prevederilor Regulamentelor Europene utilizand în acest scop sistemul informatic EESSI/Aplicația RINA , canal de schimb electronic de informații între instituțiile competente în domeniul asigurărilor de sănătate din statele UE/SEE.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5