Câţi elevi au fost prinşi în baruri în timpul orelor? Control al poliţiştilor!

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei de la Postul de Poliție Lunca Ilvei au organizat și desfășurat o acțiune pentru siguranța elevilor, prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Totodată, s-a acționat și pentru prevenirea delincvenței juvenile.

Astfel, în intervalul 09.00-14.00, în urma controalelor efectuate în unitățile școlare de pe raza comunei Lunca Ilvei, au fost legitimate 20 de persoane și au fost depistați doi elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor. De asemenea, polițiștii au efectuat 9 activități preventive la clasă, pe diverse teme, precum și instructaje cu 6 agenți de pază ai școlilor.

În orașele Beclean și Năsăud, polițiștii au desfășurat alte 2 acțiuni similare, fiind efectuate verificări în proximitatea unităților de învățământ, dar și în incita școlilor. Astfel, în Beclean, în intervalul orar 11.00-13.00, polițiștii au efectuat verificări în incinta școlilor, dar și în 6 localuri publice din oraș și au legitimat 17 persoane. Au depistat 7 elevi care nu frecventau cursurile și au întocmit informări către conducerea școlilor unde aceștia învață. Totodată, au fost oprite pentru control 6 autovehicule și au fost aplicate 4 avertismente pentru abateri la regimul rutier.

În Năsăud, în intervalul orar 09.00-11.00, polițiștii au acționat pentru siguranța elevilor împreună cu jandarmi și au efectuat verificări pentru prevenirea absenteismului școlar, menţinerea şi asigurarea ordinii publice în unităţile şcolare. Astfel, au fost verificate 8 localuri publice, fiind depistați 4 elevi care absentau de la cursuri. Totodată, în trafic, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare de 495 de lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5