Ce consumabile sunt necesare medicilor în pandemie

Trecerea printr-o pandemie globală este o problemă serioasă, iar medicii sunt printre cei mai expuși în fața riscului de a contacta un agent patogen. Protecția este cea mai sigură armă pe care aceștia o au la îndemână pentru ca ei și cei dragi lor să fie la adăpost de efectele virusului pandemic.

În acest articol aflăm mai multe despre acele consumabile necesare medicilor în lupta cu pandemia de Coronavirus.

Echipamente de unică folosință

Protecția individuală a medicilor este esențială, mai ales dacă aceștia intră în contact direct cu pacienți infectați, cu sau fără simptome respiratorii. Personalul medical trebuie protejat cu precădere, astfel că echipamentele de unică folosință sunt indispensabile și nu pot lipsi din recuzita niciunui medic.

Printre consumabilele de unică folosință necesare zi de zi se numără:

  • măști de protecție facială, precum cele chirurgicale, K95 sau cele cu filtre (FFP2, FFP3), cu sau fără supapă; ele împiedică răspândirea virusului prin aer și protejează atât purtătorul, cât și contacții acestuia.

  • manusi de unica folosinta, sterile sau nu, care opresc răspândirea virusurilor pe suprafețe și protejează pielea, în cazul în care există răni.

  • papuci de unică folosință sau acoperitoare din plastic pentru pantofi. Există, de asemenea, dispensere pentru botoși.

  • halate de unică folosință din plastic, care protejează corpul de contactul cu virusul. Sunt recomandate cele cu mâneci lungi pentru o protecție sporită.

  • capelina sau boneta, care completează echipamentul, împiedicând firele de păr să cadă și să contamineze zonele de contact și contribuind astfel la încetinirea răspândirii virusului.

Echipamente pentru o protecție sporită

Pe lângă toate cele enumerate mai sus, în funcție de specializarea medicului ar putea fi necesară includerea altor consumabile suplimentare cu rol de protecție, precum:

  • halate de lucru și combinezoane;

  • papuci de spital închiși în față sau ghete de spital;

  • șorț impermeabil de unică folosință;

  • vizieră din plastic;

  • ochelari de protecție.

Produse de curățenie și dezinfecție

Una dintre activitățile cele mai dese și mai importante dintr-un spital este cea de curățare a suprafețelor și a instrumentelor medicale, cât și o temeinică dezinfectare a tuturor obiectelor și a zonelor de contact.

În general, dar mai ales pe timp de pandemie, sunt recomandate soluțiile hidroalcoolice pentru dezinfectarea tuturor suprafețelor. 

Pentru igiena mâinilor este necesară spălarea cu apă și săpun, însă este bine ca la intrarea în incinta oricărei clădiri, cât și în alte locuri cheie, să fie amplasate dispensere cu soluții dezinfectante.

O altă posibilitate de sterilizare a spațiilor de lucru și a cabinetelor medicale, cât și pentru sterilizarea obiectelor, o reprezintă lămpile UV.

Pe lângă respectarea tuturor recomandărilor specialiștilor și a regulilor de igienă obligatorii, precum spălarea frecventă a mâinilor, dezinfectarea suprafețelor de contact și păstrarea curățeniei generale din cadrul spitalelor, medicii au nevoie și de consumabile specifice unei pandemii, așa cum am arătat mai sus. 

Masca, boneta, halatul, botoșii și un set de mănuși de unică folosință fac parte acum din recuzita oricărui medic în contextul actual al răspândirii virusului Covid-19. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5