Ce părinţi avem azi ? Educaţia lipseşte la cei mici ! După film, ca în cocină, la Cinematograful Dacia ! Oare aşa e şi pe covorul de acasă ?

De acasă înveţi să dai bună ziua şi să te comporţi civilizat în societate. Tot de acasă ar trebui să înveţi ce e bunul simţ, să nu laşi mizerie în urma ta. Niciodată. Ce s-ar întâmpla dacă cei mici ar face o mizerie de nedescris pe covorul din sufragerie ? Ar trebui să ştim că un cinematograf este al nostru, al tuturor şi că după mulţi ani în care nu am avut unde merge la film avem, în sfârşit, una dintre cele mai moderne instituţii din ţară dedicată filmului. Păcat că nu ştim să o întreţinem şi ne batem joc, zi de zi, de Sala “Adrian Pintea” şi mai nou şi de sala mare “Valeria Peter Predescu”, de la Dacia. Părinţii de azi, care ştiu mai mult decât dascălii, care au fel şi fel de grupuri pe facebook şi whatsapp, care sunt foarte guralivi, ar trebui să înceapă cu lucrurile elementare, să îşi înveţe copiii să fie oameni. Să stea de vorbă cu cei mici.De la educaţia de acasă porneşte totul. Părinţii ce îşi educă copiii aşa cum trebuie sunt raritate, ceilalţi cerd că pot cumpăra totul cu bani.
“Mulțumim părinților pentru educația oferită celor mici” spun cei de la Dacia şi ne arată imagini şocante cu mizeria de la film.
Nu este pentru oară când spectatorii care vizionează filme la Centrul Cultural DACIA uită să fie şi cu bun simţ dar şi cu respect pentru o instituţie publică. Mai mult, ceea ce oamenii care vin la un film la DACIA lasă în urmă, nu poate suporta prea multe comentarii, şi într-o cocină ar putea fi mai curat. Întrebarea este, merită ceva bistriţenii ? Merită cinematograf de ultimă generaţie ? După imagini se pare că ba.

Comentarii

23/01/19 15:54

Astia suntem...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5