Centru de permanenţă la Josenii Bârgăului

Crize biliare, înţepături de insecte sau muşcături de animale, toxiinfecţii alimentare, plăgi minore, căderi uşoare, în general urgenţele de cod verde în limbajul de specialitate, sunt cazuri pentru care nu mai trebuie să se ajungă, întotdeauna, la serviciile de urgenţă.

Cetăţenii din Josenii Bârgăului, dar si din localităţile învecinate, nu vor mai trebui să bată drumul până la Bistriţa, în toiul nopţii pentru o consultaţie medicală ori pentru o injecţie pentru că din luna octombrie funcţionează aici un centru de permanenţă.

De la începutul lunii, în localitatea Josenii Bârgăului îşi desfăşoară activitatea ,,Centrul de permanenţă medici de familie al Văii Bârgăului”.

,,Sediul Centrului este pe strada Principală, numărul 406 D, Josenii Bârgăului, lângă sediul Poliţiei”, se precizează în comunicatul de presă emis de DSP.

Graficul de desfăşurare al gărzilor va fi afişat în fiecare lună pe site-ul DSP Bistriţa-Năsăud, www.elcom.ro/dspbn.

Centrele de permanenţă funcţionează prin asocierea mai multor medici şi dispun de o anumită aparatură precum ecograf, EKG, aparate pentru măsurat glicemia sau tensiunea arterială.

Fostul ministru al Sănătăţii a dorit ca aceste centre să facă o selecţie a cazurilor şi să degreveze astfel activitatea Unităţilor de Primire a Urgenţelor din marile spitale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5