Clinica SANOVIL Bistriţa, locul unde întotdeauna CINEVA te ajută!

Clinica SANOVIL Bistriţa şi-a deschis ieri porţile pentru reprezentanţii presi, într-o întâlnire mai puţin protocolară cu managerul unităţii spitaliceşti, dr. Gavrilaş Mureşan. Nefiind adeptul unor “serbări câmpeneşti pe vremuri de criză”, cu tăieri de panglici şi sute de invitaţi, dr. Mureşan a optat pentru o “vizită de studiu” prin mai toate zonele clinicii. Pentru cei care, din fericire sau nefericire, depinde de motiv, au trecut şi porţile unui spital public, diferenţele sunt majore.

Înfiinţată acum patru ani, din dorinţa de a aduce calitate superioară serviciilor medicale, în special cu profilul de obstretică -ginecologie, Clinica Sanovil s-a dezvoltat surprinzător. “După doi ani de activitate, în care am avut un bun partener şi sprijin în CAS Bistriţa-Năsăud, am considerat că pentru optimizarea activităţii în spital, cât şi pentru diversificarea acesteia, trebuie să facem o nouă investiţie pentru extinderea spaţiilor şi activităţilor medicale”, a dezvăluit Mureşan.

Astăzi, spitalul privat include compartimente de obstretică-ginecologie (28 paturi), neonatologie (20 paturi), chirurgie generală (11 paturi), pediatrie (8 paturi), ATI, bloc operator (trei săli de operaţie), două săli de naştere, unităţi de transfuzie sangvină, de sterilizare, săli de tratament şi cabinete de consultaţii. În cifre, vorbim de o clinică “desfăşurată” pe 3.200 metri pătraţi, cu o capacitate de 82 paturi (dintre care 62 pentru adulţi şi 20 pentru nou-născuţi) în 29 de saloane echipate la nivel de patru stele.

Având în prim plan grija pentru sănătatea clienţilor săi, dar şi pentru a realiza un act medical de înaltă calitate, la Clinica Sanoivil au fost făcute investiţii majore în aparatura şi tehnica medicală. “Oricare dintre sălile de operaţii de la noi sunt la nivelul celor din Uniunea Europeană”, a explicat dr. Gavrilaş Mureşan. Echipamentele moderne permit orice fel de operaţie chirurgicală în obstetrică, ginecologie, chirurgie generală, ORL, urologie, atât prin metoda clasică, cât şi laparoscopic.

Un număr de 77 angajaţi, dintre care 31 medici, reprezintă cartea de vizită a clinicii, care prin experienţă şi amabilitate fac ca asistenţa şi actul medical să fie de înaltă calitate.

În luna februarie a acestui an, spitalul privat din Bistriţa a obţinut avizul de la Ministerul Sănătăţii. Odată cu procesul de clasificare a spitalelor, Sanovil a fost inclus în clasa a IV-a, fiind printre cele 11 spitale private (din 96) care figurează la această grupă.

Policlinică …cu 14 specialităţi

La parterul clinicii, funcţionează o policlinică cu 14 specialităţi unde îşi desfăşoară activitatea medici din Bistriţa, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca. Bistriţenii şi nu numai pot primi consultaţii în obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, chirurgie plastică, pediatrie, endocrinologie, dermatologie, urologie, reumatologie, alergologie, gastroenterologie, diabet zaharat şi boli de nutriţie, mamografie şi ecografie mamară, ORL, medicină internă şi, nu în ultimul rând, medicina muncii.

Laboratorul Sanovil s-a clasat anul trecut pe locul întâi în urma evaluărilor făcute de către CAS BN în baza unor norme impuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Laboratorul este dotat cu cele mai moderne aparate de hematologie, biochimie, imunologie, bacteriologie. Aici poate fi efectuat şi examenul Papanicolau, de mare precizie, datele fiind “citite” de prof. dr. Simona Stolnicu de la UMF Târgu Mureş.

Din 1 iulie, Farmacia Sanovil

Proiectele nu se opresc aici. Sanovil a preluat Farmacia AVICENNA, situată în complexul BIG, care se doreşte a fi “un model de farmacie performantă în care pacioentul să găsească absolute orice medicament doreşte pentru sănătatea sa”. Framacia este în contract cu CAS BN începând cu 1 iulie 2011, şi, primate, dr, Gavrilaş Mureşan, “va practica preţurile cele mai bune din oraş, va fi extreme de prietenoasă atât ci medicii cât şi cu pacienţii”.

Nu în ultimul rând, de numele Sanovil se leagă şi Policlinica Automed, care funcţionează în clădirea Autogării Bistriţa, unde se efectuează examene medicale în şase specialităţi necesare eliberîării fişei medicale pentru şoferi amatori şi profesionişti, fieşe medicale pentru căsătorie etc.

Perfecţionarea activităţii, dar şi deschiderea unui centru medical la Beclean (analize medicale şi trei cabinete de diferite specialităţi) sunt planurile de viitor.

Peste 1800 de copii au venit pe lume la Sanovil

De la deschiderea clinici, un număr de 1834 de copii s-au născut în spitalul doctorului Mureşan. Peste 4.200 de persoane, din judeţul nostru, dar şi din Suceava, Maramureş, Mureş sau Cluj - au fost internate aici, optând pentru un sistem privat de sănătate. Peste 1500 de opraţii, sute de mii de analize medicale, aproape 8000 de exemene Papanicolau, zeci de mii de consultaţii, acestea sunt doar o parte din activitatea desfăşurată în clinica bistriţeană.

Dincolo de cifre, râmâne sloganul “Întotdeauna Cineva te va ajuta!”.

Comentarii

02/04/12 14:00
Maria

Felicitari dr doctor Nuresan. Face o treaba minunata. Anul trecut am nascut si eu la clinica, nici nu se compara cu spitalu de stat!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5