Clubul Copiilor – Cercul de chimie experimentală – ecologie, în vizită de lucru la Primăria Orașului Năsăud

Grupa „Micii ecologiști” elevi ai clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud, care frecventează Cercul de chimie experimentală – ecologie al Clubului Copiilor Năsăud, condus de prof. Buia Dorina s-au aflat, săptămâna aceasta, în vizită de lucru la Primăria Orașului.
Copii derulează un proiect în cadrul cercului care vizează implicarea lor în amenajarea și întreținerea unui spațiu verde din oraș. Ei și-au ales în parcul central un spațiu pe care doresc să îl amenajeze și să îl întrețină permanent. În acest sens, copii au realizat 3 machete care redau aspectul final a ceea ce doresc ei să realizeze.
Ideea a fost îmbrățișată și de edilul orașului, primarul Mircea Romocea care a apreciat ca fiind lăudabilă această inițiativă. Mai mult această idee de voluntariat ecologic va fi extinsă la nivel de oraș, elevii care doresc să se implice în amenajarea și întreținerea unui spațiu verde (în speță curtea școlii la care studiază) vor fi sprijiniți de administrația locală.
La întâlnire a luat parte și reprezentantul serviciului de spații verzi, ing. Dan Constantin care a salutat ideea și a promis sprijinirea acțiunii prin acordarea de ajutor la etapele de lucrări în teren.
Lucrările vor fi demarate în a doua parte a lunii martie și vom reveni cu aspecte din activitățile practice efectuate în cadrul proiectului.

Director,
Prof. Buia Dorina
Clubul Copiilor Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5